Legendarni borac: Imam osam od deset simptoma oštećenja mozga

Foto: Guliver Image/Getty Images

JEDAN od najboljih boraca u povijesti UFC-a, legendarni Wanderlei Silva, šokirao je borilački svijet kad je otkrio kakve je posljedice na njega ostavila 23-godišnja borilačka karijera.

"I dalje ne znamo posljedice koje nam ostavlja naša profesija, posljedice na naše tijelo i naš mozak. Nekada prijateljima u šali kažem da je dobro što zaboravljam stvari jer uz one dobre, zaboravim i one loše. Ali ako stavimo šalu na stranu i govorimo o posljedicama udaraca na mozak, imao sam 12 od 15 simptoma oštećenja kada sam razgovarao sa stručnjakom na tom polju", rekao je još 2016. Silva, a sad je još detaljnije sve opisao u intervjuu za brazilski portal 'Vale Tudo', piše Fight Site.

''Bio sam na pregledu za glavu i od deset simptoma oštećenja koje su tražili, ja imam osam. Naprimjer: promjene raspoloženja, zaboravljanje stvari, problemi sa spavanjem…Što sam više udaraca primao, manje sam ih mogao podnositi. Manje sam mogao provesti u ringu podnoseći te udarce na nogama. Vjerujem da i na treninzima treba ići lakše, treba se naporno i tvrdo sparirati, ali to ne može biti svaki dan. Ovo je poruka onima koji imaju mlade borce'', zaključio je Silva.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.