Lakovič: Ovo mi je bila najteža utakmica za Sloveniju

KAPETAN slovenske košarkaške reprezentacije Jaka Lakovič opisao je u razgovoru za portal SiOL koliko je teška u psihološkom smislu za njega i suigrače bila utakmica s Finskom u 3. kolu drugog kruga Eurobasketa u Litvi u skupini F.

> Slovenija pobjedom nad Finskom izborila četvrtfinale sa prvacima

Nakon tri uzastopna poraza na turniru, Slovenija je s Fincima igrala ''biti ili ne biti'' utakmicu. Znalo se da pobjednik ide u četvrtfinale, a poraženi kući. Na kraju je Slovenija slavila sa 67:60, a u četvrtfinalu će igrati protiv branitelja naslova europskog prvaka Španjolske.

*Što vam je izbornik Božo Maljković rekao nakon utakmice?

"Da smo igrali onako kako smo i trebali. Prvenstveno mislim na obranu. Ostavili smo srce na parketu. Nije za nas bilo izgubljene lopte i to je dalo rezultata. Kada igramo loše u obrani, gubimo samopouzdanje i u napadu. Što smo čvršći u obrani, jači smo i u napadu. To samo pokazali protiv Finske. Imali smo i nekoliko kontranapada."

*Koliko je teško bilo igrati ovu utakmicu s Finskom?

"Vrlo teško, jer je pritisak bio nenormalan. Nikada nisam igrao težu utakmicu za slovensku reprezentaciju, iako smo prije dvije godine u Poljskoj bili u polufinalu. Psihološki je ovo bila najteža utakmica. Naprosto iz razloga jer smo znali da ne igramo onako kako bi trebali igrati. No, skupili smo se i pokazali zajedništvo. Zaslužili smo pobjedu. Na kraju smo primili neke trice, ali smo završnicu odigrali prilično rutinski."

*Sada ste u potpuno obratnoj situaciji. Slijedi vam Španjolska i u toj utakmici možete biti opušteni.

"Psihološki će to biti jednostavna utakmica. Svi znaju da je Španjolska veliki favorit, čak i za zlatnu medalju. Stoga se možemo opustiti i nadati se našem najboljem izdanju. Možemo im se suprotstaviti, što smo vidjeli i u dvije pripremne utakmice", rekao je Lakovič, koji je dvoboj s Fincima završio s 11 poena, 4 skoka i 3 asistencije.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.