RESTART

Kulenović tražio VAR, Korejac zabio golčinu: Dinamo zaigrao nakon 2 mjeseca pauze

Screenshot: HNTV

NAKON dva mjeseca pauze danas smo ponovno mogli gledati Dinamove igrače u akciji. 

Na pomoćnom igralištu Hitrec-Kacian, koje se nalazi ispod istočne tribine Maksimira, u devedeset minuta nogometa gledali smo čak tri utakmice. Dinamovi seniori, druga momčad i nekoliko mlađih igrača bili su podijeljeni u tri momčadi: Mlade, Žute i Plave. Svaka ekipa je igrala sa svakom točno 30 minuta pa smo dobili svojevrsni mini turnir koji su osvojili Žuti.

1. utakmica: Plavi - Mladi 1:0 (Kadzior 22')

Prva je na redu bila utakmica Mladih i Plavih. Za Mlade su nastupili igrači koje nismo imali puno šanse gledati u prvoligaškom nogometu: Jurić - Hrvoj, Kim H., Leš, Antovski - Tueto, Duvnjak, Franjić - Ćuže, Šipoš i Godoy. Tako je svoj neslužbeni debi za Dinamo imao mladi Kamerunac Tueto, koji je za Modre potpisao netom prije izbijanja pandemije koronavirusa.

Plavi su nastupili u sastavu Livaković - Moharrami, Theophile-Catherine, Gvardiol, Moubandje - Gjira, Gojak, Krizmanić - Kadzior, Gavranović, Marin. Plavi su kudikamo iskusnija momčad, a mladi Tomislav Krizmanić dobio je šansu zbog neigranja Ademija. Uz njega, od prvotimaca su nedostajali i Zagorac te Leovac.

Iako su Mladi u nekoliko navrata prijetili preko Ćužeovih proigravanja, te lopte nisu stizale za mladog argentinskog reprezentativca u vrhu napada. Plavi su bili konkretniji i izolacijama na lijevo krilo Marina više puta su dolazili u završnicu. Jednom su uspjeli doći i do samog kraja - Marin je probio stranu, vratio povratnu loptu, koju je Gavranović promašio, ali ju je na drugoj stativi dočekao Kadzior i postigao jedini gol na utakmici. Susretu je vidljivo nedostajalo intenziteta zbog jakog opreza kako ne bi došlo do ozljeda igrača koji nisu u punom trenažnom procesu. Najbolji pojedinac susreta bio je mladi Gjira koji je sjajnim rješenjima dirigirao igrom Plavih.,

2. utakmica: Žuti - Plavi 2:0 (Hajrović 13', 28')

Nakon deset minuta odmora gledali smo i drugu utakmicu. Ovog puta su se Plavima suprotstavili Žuti, za koje je igrao drugi dio Dinamove prve momčadi u sastavu: Josipović -Stojanović, Dilaver, Šutalo, Daničić -Moro, Majer, Ivanušec,- Hajrović, Petković i Oršić. Plavi su jedinu zamjenu napravili u vrhu napada, gdje je Kulenović zamijenio Gavranovića.

Od samog starta vidjelo se da su Žuti nešto svježija momčad, koja je imala inicijativu. Igralo se u polaganijem ritmu, s dublje postavljenim obranama i traženjem viška na krilnim pozicijama. Utakmicu je presudio pomalo zaboravljeni Izet Hajrović, koji se zbog previsokog ugovora vjerojatno nalazi na izlaznim vratima kluba. 

Igrala se 13. minuta kada je Petković primio loptu na 20 metara od suparničkog gola, okrenuo se licem prema golu i lijepom dijagonalom proigrao Hajrovića koji je poentirao pored nemoćnog Livakovića. Dvije minute prije kraja susreta Hajrović je potvrdio pobjedu. Oršić je sjajno probio lijevu stranu i ubacio loptu u peterac gdje je Hajrović nakon nekoliko odbijanaca pospremio loptu u mrežu. 

Zanimljiv trenutak desio se kada je Kulenović simulirao kontakt s Josipovićem i pao pa tražio kazneni udarac. Nakon što mu molba nije uslišana, rukama je pokazivao kako traži VAR provjeru situacije, što je izazvalo smijeh svih prisutnih.

3. utakmica: Žuti - Mladi 1:1 (Petković 25', Kim G. 5')

U posljednjem susretu Žuti su ostali na terenu, a Mladi se vratili na njega. Mladi su u odnosu na prvu utakmicu promijenili sve igrače osim vratara te su nastupili u sastavu: Juric - Hujber, Braun, Jelenić, Jurišić, - Janković, Julardžija, Tomek - Kim G., Barišić i Karrica.

Igrala se peta minuta kad smo vidjeli najljepši trenutak dana. Korejac Kim Gyu Hyeong bio je najbrži na jednoj lopti na 20 metara od gola i prekrasnim udarcem je skinuo paučinu iz suparničkog gola. Mladima je u tom trenutku trebao još jedan gol kako bi na gol-razliku postali pobjednici neformalnog turnira. Ipak, Žuti su se konsolidirali i stavili utakmicu pod kontrolu.

Izjednačujući pogodak bio je djelo Petkovića koji je okončao sjajnu akciju koju je započeo Hajrović, a asistirao Stojanović. To je bilo dovoljno za bod koji bi im bio dovoljan za pehar u ovakvom formatu.

Treba svakako izdvojiti i jednog navijača koji je uspio stići na tribine Hitrec-Kaciana te navijati. U nekoliko navrata se glasno čulo "Dinamo", a u jednom trenutku je skandirao i "Hoćemo izbore". 

Dinamo bi sljedećeg tjedna trebao odigrati prijateljsku utakmicu s Goricom. Time definitivno započinje pripreme za nastavak prvenstva, a raspored je poznat od danas.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.