Krcati Šubićevac želi se upisati u povijest!

OSIM dvoboja Dinama i Hajduka na Maksimiru, danas je na rasporedu i drugi polufinalni ogled Kupa - na Šubićevcu s početkom u 16 sati igraju Šibenik i Varteks. Šibenčanima će ovo biti prvo polufinale Hrvatskog kupa, dok su Varaždinci već pet puta nastupili u završnici, ali nikad nisu uspjeli osvojiti Rabuzinovo sunce.

Euforija je u Krešimirovu gradu dosegla vrhunac (očekuje se pet tisuća gledatelja, op.a.). Nakon odličnih igara u protekle tri sezone Šibenčani su stigli na korak do povijesnog uspjeha, koji bi im mogao osigurati mjesto u kvalifikacijama Europske lige na ljeto u slučaju da iz drugog polufinala kao ukupni pobjednik izađe budući prvak Dinamo.

"Bio bi to najveći uspjeh moje trenerske karijere, ali ne želim se zavaravati - siguran sam da će biti izuzetno teško protiv Varaždinaca koji žele spasiti sezonu ulaskom u finale jer ne stoje baš dobro u HNL-u. Nadam se da ćemo iskoristiti ovu priliku koju imamo, mislim da smo blagi favoriti u odnosu na Varteks i prva utakmica bit će itekako važna", riječi su kojima je utakmicu najavio strateg Šibenika Branko Karačić koji će na raspolaganju imati sve igrače osim ozlijeđenog Ivana Medvida.

U svim pričama i natpisima o Varteksu u posljednjih nekoliko tjedana ne dominiraju neuspjesi varaždinskog prvoligaša (u četiri kola nastavka sezone osvojili su tek jedan bod, u prošlom kolu na domaćem terenu protiv Cibalije), već borba za spas kluba. Mumlek i suigrači plaću nisi primili već osam mjeseci i jasno je kako je u takvim okolnostima teško biti koncentriran i motiviran za zbivanja na travnjaku.

Nakon visokog poraza u Kranjčevićevoj u 20. prvenstvenom kolu Uprava Varteksa na mjesto trenera postavila je dotadašnjeg sportskog direktora Samira Toplaka: "Nema sumnje da će domaćin biti silno motiviran, igraju pred svojim navijačima i zasigurno će tražiti dobar rezultat za uzvratnu utakmicu. Jasno, nećemo se predati i pokušat ćemo iznenaditi vrlo dobre Šibenčane."

Očekivani sastavi:

ŠIBENIK (4-4-2): Blažević - Jurčević, Vidić, Budiša, Elez - Ademi, Husmani, Bačelić-Grgić, Alispahić - Zec, Fuštar

VARTEKS (4-4-1-1): Dreven - Tkalčić, Punčec, Škovrc, Kvesić - Glavica, Brezovec, Balajić, Golubar - Mumlek - Smrekar

Sudac: Igor Pristovnik (Zagreb)

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.