Kraj za prvake: Orlando izbacio Boston!

LANJSKI sudionici velikog finala NBA lige plasirali su se u konferencijsko finale Zapada svladavši u sedmoj utakmici polufinalne serije momčad Houston Rocketsa 89:70.

Los Angeles Lakersi igrat će u finalu Zapadne konferencije protiv Denver Nuggetsa nakon što su s ukupnih 4:3 bili bolji od teksaške momčadi.

Do posljednje pobjede u seriji domaćin je došao prilično lako, sigurnijim ulaskom u utakmicu građenom na preciznom šutu i jakoj obrani kojom su dozvolili samo 12 poena gostima u uvodnoj i 19 u drugoj četvrtini utakmice. Na poluvremenu je već bilo dvadeset poena prednosti za Kobea Bryanta i društvo, a rezultat je “ušminkan” i na +30 u posljednjem periodu utakmice, što su Rocketsi uspjeli tek smanjiti u trajanju slavlja domaćina.

Prvo ime utakmice bio je španjolski centar Lakersa Pau Gasol s 21 postignutim košem i 18 uhvaćenih lopti, 14 poena uz šest skokova dodao je Andrew Bynum. Aaron Brooks s 13 poena je predvodio poraženi sastav (bez McGradyja i Minga) kod kojeg je izostao očekivani učinak Artesta, Scole, Battiera...

Orlando izbacio prvake

Prvaci NBA lige iz prošle sezone neće na ruke staviti prstenje prvaka. Orlando je eliminirao Boston iz daljnjeg doigravanja, plasiravši se ujedno u finale Istočne konferencije.

Sedma utakmica u seriji završena je “breakom” gostujućeg Orlanda koji je u TD Banknorth Gardenu slavio pobjedu 101:82, došavši do četvrte i ključne pobjede u polufinalnoj seriji Istoka. Za ulazak u veliko finale NBA lige Orlando će igrati protiv Cavaliersa, omjerom najbolje momčadi lige iz osnovnog dijela, a prva je utakmica u srijedu u Clevelandu.

Imao je Boston 3:2 prednost u ovoj seriji i prvi puta u povijesti kluba koji je 17 puta bio prvak NBA lige, to nisu znali “oploditi”.

Samo uvodnu prednost koja je trajala 36 sekundi imao je domaćin, sve ostalo vodilo je k uvjerljivoj pobjedi Magica. Hedo Turkoglu s 25 koševa, pet skokova i 12 asistencija, te Dwight Howard s 12 poena, 16 uhvaćenih lopti i pet blokiranih šuteva predvodili su Orlando u njihovom magičnom trenutku. Još su trojica košarkaša gostujuće momčadi ubacila dvoznamenkast broj poena (Lewis 19, Pietrus 17, Alston 15) u večeri u kojoj je postotak šuta pobjedničke momčadi iznosio uvjerljivih 51 posto.

Podbacili su Bostonovi košarkaši, pogotovo njihove uzdanice. Paul Pierce (16) iz igre je pogodio tek 4 od 13 lopti, Rajon Rondo (10p, 10a) imao je šut 4/10, a cijela momčad tek nešto više od 39 posto. Premalo u ključnoj utakmici serije da bi se uspijelo svladati moćne goste. Tek je Ray Allen pokazao nešto više s 23 poena, no bio je usamljen u svom trudu...

NBA doigravanje, polufinale:

Zapadna konferencija:

Los Angeles Lakers - Houston Rockets 89:70 (Gasol 21p, 18s, Bynum 14p, 6s / Brooks 13p)

LA Lakersi prošli u konferencijsko finale nakon 4:3 u seriji

Istočna konferencija:

Boston Celtics - Orlando Magic 82:101 (Allen 23p / Turkoglu 24p, 5s, 12a, Howard 12p, 16s, 5bl)

Orlando prošao u konferencijsko finale nakon 4:3 u seriji

Totalsport
Foto: AFP

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.