Kostelić se oprašta od borbe za veliki globus

IVICA KOSTELIĆ je na kraju bio 17. Svindal je osvojio mali kristalni globus te će se s Raichom i Cucheom boriti za sveukupnu pobjedu.

Hrvatski skijaš nije uspio doći do bodova u posljednjem superveleslalomu sezone u švedskom Areu. Na kraju je bio 17. te je tako praktički ispao iz utrke za naslov pobjednika Svjetskog skijaškog kupa. Do kraja bi za veliki kristalni globus morao ostvariti fenomenalne rezultate u veleslalomu i slalomu, minimalno prvo i drugo mjesto, dok bi Svindal i Raich trebali totalno kiksati.

Pobjednik posljednjeg superveleslaloma u švedskom Areu je Talijan Werner Heel koji je završio sezonu na drugom mjestu u ovoj disciplini, dok je Norvežanin Aksel Lund Svindal današnjim drugim mjestom osvojio mali kristalni globus i istaknuo kandidaturu za sveukupnu pobjedu. Beni Raich završio je kao četvrti te će se, kako stvari stoje, o pobjednik skijaške sezone odlučivati dvoboj između njih dvojice u posljednje dvije utrke, veleslalomu i slalomu, sutra i prekosutra. Didier Cuche također nije bez izgleda, no mora u veleslalomu doći do pobjede.

Aksel Lund Svindal je prvi sa 1009 bodova, Raich ima 102 boda manje, dok je Ivica Kostelić ostao na četvrtom mjestu sa zaostatkom od 172 boda.

Za očekivati je da će se borba za veliki kristalni globus voditi između Aksela Lunda Svindala i Benjamina Raicha, s time da je Austrijanac ipak u prednosti jer je veći specijalist za spore discipline.

Ukupni poredak dvije utrke prije kraja:

Svindal 1009, Raich 907, Cuche 859, Kostelić 837, Grange 777....

Tijek utrke:

Start je na 931 metara, cilj na 399. Temperatura na startu -4 celzijeva stupnja, na cilju -2.

Vrijeme Marca Buechela 1:14.58. Prošao je stazu bez većih problema.

Streitberger radi dvije greške i zaostaje 0.78 za Buechelom. Sada ide Ivica Kostelić. Kostelić ima 0.01 prednosti na prvom prolazu. Prije skoka na drugom prolazu ima 0.04 prednosti.

Na trećem prolazu 0.11, no na kraju gubi prednost u zadnjem dijelu staze, zbog dvije manje pogreške. Na kraju je drugi, zaostaje 0.13 za Buechelom.

Staudacher je bio jako loš, na kraju je posljednji s velikim zaostatkom.

Reichelt je nadoknado zaostatak te na kraju doskijao do prvog mjesta. Austrijanac ima 0.02 prednosti pred Buechelom. Stephan Goergl je najbži, 0.15 brži od sunarodnjaka Reichelta. Raich je odlično vozio 0.79 njegova prednost u odnosu na konkurenciju. Kostelić pada na peto mjesto.

Sullivan je loš, posljednja pozicija za njega. Kanađanin Erik Guay došao je do drugog mjesta. Kostelić pada na šesto mjesto. Peter Fill dolazi do druge pozicije, Kostelić sedmi.

Amborsi Hoffman dolazi iza Ivice Kostelića. Walchhofer dolazi kao treći, Ivica pada na osmo mjesto te bitno smanjuje svoje šanse za dobar plasman i bodove koji su mu nužni u borbi za naslov. Jaerbyn stiže na deveto mjesto, Ivica ostaje osmi. No, dolaze oni najbolji u Super G-u.

Gruenenfelder dolazi kao peti, Kostelić opet pada, sada je deveti.

Talijan Cristof Innerhofer preuzima vodstvo u poretku. Ivica je deseti. Kucera radi veliku pogrešku na samom kraju staze i završava kao petnaesti. Defago dolazi na peto mjesto, Innerhofer vodi, a Kostelić je 11.

Na startu je vodeći u poretku Super G-a, Hermann Maier. Maier je neočekivano loše odskijao te dolazi na 11. mjesto, a Kostelić pada na 12.

Klaus Kroell odustaje. Talijan Werner Heel preuzima vodstvo, ima 0.20 prednosti ispred Innerhofera. Raich je treći, a Kostelić 13.

Aksel Lund Svindal je odlično skijao, na kraju dovoljno za drugu poziciju. Svindal isitče svoju kandidaturu za veliki kristalni globus, u odličnoj je poziciji na završnici sezone u Areu. Kostelić pada za još jedno mjesto, sada ja 14.

Cuche sada griješi te dolazi ispred Ivica Kostelića na 13. mjesto. Kostelić je 15.

Janka na šestom mjestu, Kostelić ostaje bez bodova, sada je 16. Konkurenti su dobri, Svindal na drugom mjestu, Raich četvrti, dok je Cuche na 14. mjestu. Ostalo je još nekoliko skijaša koji će teško ugroziti vodeće.

Slovenac Jerman dolazi iza Ivice. Baumman je 15. mjestu, Kostelić pada na 17.

Čini se da će u utrci za veliki kristalni globus ostati Svindal i Raich. Obojica su odlični u veleslalomu koji se vozi sutra. Raich je u maloj prednosti jer je dobar i u slalomu koji se vozi u subotu, dok je Norvežanin loš u toj disciplini.

Ligety sa 13. mjestom gura Cuchea na 15. mjesto. Posljednji na stazi je Manfred Moellg koji je tek 24.

Werner Heel je pobjednik posljednjeg superveleslaloma sezone. Svindal je drugi, Innerhofer treći, a Raich četvrti. Norvežanin Aksel Lund Svindal osvaja mali kristalni globus u ovoj disciplini.

M.Š.
Foto: AFP

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.