HRVATSKI NOGOMETAŠI

Kompilacije ovih Rakitićevih dodavanja treba pogledati svaki mladi veznjak

Foto; Epa

IVAN Rakitić igra najzreliji nogomet u karijeri. Nakon Svjetskog prvenstva na kojem ga je zasjenio samo Luka Modrić, ove sezone je jedan od ključnih kotačića Barcelone. I dok je već četvrtu sezonu neizostavni dio udarne postave, nova Valverdeova Barcelona posebno je dobar "fit" za njega. Izostankom Lea Messija opet smo se prisjetili koliko je Rakitić važan igrač za Barcelonu. Evo zašto.

 


Uloga u kojoj su mu dodijeljene ovlasti "quarterbacka", playmakera iz dubine, dovela je do izražaja njegovu najveću vrlinu, a to je pregled igre i osvajanje terena preciznom dugačkom loptom. Kompilacije njegovih reakcija i dodavanja protiv Intera i Real Madrida sasvim sigurno moraju ući u kurikulum za sve mlade vezne igrače kao ogledni primjerak kontrole igre - kada treba odigrati najbrži i najjednostavniji pas, kada je suparnik toliko otvoren da bi ga jedno okomito dodavanje potopilo, a kada treba zadržati loptu da se navuče suparnički pritisak na sebe i oslobodi suigrače. 

 

Alba protrčava kroz Interovu obranu, a Rakitić ostvaruje jednu od najljepših asistencija u karijeri.

Četiri dana kasnije, ponovno je ista osovina, a Rakitić upisuje jedno od najlakših i najefektivnijih dodavanja u karijeri.

Višak na Albu najbolja je akcija koju je Valverdeova Barcelona osmislila. Inače Messi nepogrešivo pogađa i te dijagonale, ali u njegovom odsustvu, Rakitić je i više nego dostojna zamjena. Dobiva duele, osvaja lopte, održava ritam u posjedu i loptama hrani napadače - Raketa igra najkompletniji i najzreliji nogomet svoje karijere. 

 

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.