Zlatni srpski košarkaš iz 1995.: Ni sam sebe ne bih tada ubacio u igru

Foto: Screenshot YouTube

PROSLAVLJENI srpski košarkaš Saša Obradović, sada poznati trener trenutno na klupi Monaca, u karanteni je pogledao reprizu finala Europskog prvenstva iz 1995. između SR Jugoslavije i Litve.

Premda je do završnice utakmice igrao samo nekoliko minuta, Duda Ivković ga je u trenucima kad se lomila utakmica uveo u igru i pogodio.

''Gledajući Europsko prvenstvo iz 95-te, iz ove perspektive nisam siguran da bih ubacio sebe u tim momentima (posebno sam ponosan na Dudinu izjavu da mu je to top 3 poteza u karijeri), ali isplatilo se'', napisao je Obradović na Twiteru.

U čuvenom finalu u kojem je Jugoslavija pobijedila Litvu Obradović je imao jednu od ključnih uloga u posljednjih sedam minuta utakmice, posebno u obrani.

SR Jugoslavija je uz veliku pomoć američkog suca Georgea Tolivera pobijedila Litvu 96:90.

Utakmicu karijere odigrao je Sale Đorđević koji je postigao 41 poen, od toga devet trica iz 12 pokušaja. Međutim, malo bi vrijedila nestvarna partija sadašnjeg izbornika Srbije da ključne poteze na utakmici nije povlačio američki sudac. U sjećanju ostaje prizor gorostasa Sabonisa kako plače jer ne vjeruje što im se događa te Marčiulionisa koji svoje suigrače poziva da napuste parket prije kraja utakmice.

Treći put u nizu na velikim natjecanjima Hrvatska je igrala za broncu protiv Grčke i treći put ju je osvojila. Konačan rezultat bio je 73:68, a s 20 poena briljirao je Veljko Mršić.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.