LIGE PETICE

Klopp: VAR je veliki problem. To dokazuje gol priznat Unitedu

Foto: Gulliver / Getty Images

JÜRGEN KLOPP bio je bijesan nakon što je Manchester Unitedu u devetom kolu Premier League u najvećem engleskom derbiju (1:1) priznat gol protiv Liverpoola. 

U 35. minuti Lindelof je uzeo loptu Origiju nakon čega James probija desnu stranu i sjajno centrira za Rashforda, koji bježi Matipu na prvu stativu, gdje usamljen lako zabija. Ali slijedi VAR provjera je li Lindelof prilikom uzimanje lopte Origiju napravio faul. VAR kaže da nije i gol je priznat.  

Klopp i igrači Liverpoola žestoko su prosvjedovali kod suca Martina Atkinsona, tražeći da se on osobno uvjeri kako je bio prekršaj u začetku akcije Uniteda koja je završila golom. Usporena snimka pokazuje da su bili u pravu, ali od toga nisu imali nikakve koristi. 

Nakon meča menadžer Liverpoola je komentirao navedenu situaciju:

"Priznat im je gol koji pokazuje brojne probleme koje VAR donosi. Uvjeren sam da je sudac pustio igru nakon prekršaja na Origiju jer je mislio da će VAR presuditi i jer ga imao kao pomoć. Ali onda, nakon sporne situacije, VAR se javi i kaže: 'Da, bio je kontakt, ali mi to vidimo drugačije od vas.' I to je glavni problem s VAR-om. Osim toga, ne treba mi VAR da mi kaže je li golu Uniteda prethodio prekršaj nad našim igračem, kada je i bez njega očito da je bio faul."

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.