U potrazi za prošlošću: Žuti krste Spaladium Arenu

KK SPLIT će u subotu u 19 sati po prvi puta zaigrati u velebnoj Spaladium Areni. Može li nova dvorana okrenuti neku novu svijetliju stranicu "Žutih"? Može li Spaladium zaživjeti kao nekada Gripe, koje su bile središte sportskog duha grada podno Marjana?

Trener Splićana Teo Čizmić u najavi utakmice s Bosnom posebno se osvrnuo na novo okruženje koje će dočekati njegovu momčad. Nakon 44 godine, splitski košarkaši sele u novu dvoranu. To je svakako korak naprijed za klub koji želi oživjeti nekad slavna vremena.

"Nova dvorana će svakako biti korak naprijed, igrači su zadovoljni što će igrati u Spaladium Areni. Sigurno će im trebati vremena za prilagodbu jer su tu novi koševi, prostor je puno širi i tako dalje", rekao je trener Splićana Teo Čizmić.

No, pitanje je hoće li Splićani nastaviti igrati u novoj dvorani nakon završetka NLB lige. Iako je Dino Rađa "dobar" s čelnim ljudima koji upravljaju dvoranom, biznis je biznis. Splićanima prvenstveno trebaju dobri rezultati, povratak publike, a onda u konačnici i pravi sponzori koji će donijeti novac.

Što se tiče sutrašnje utakmice, treba istaknuti kako je Bosna svakako protivnik po mjeri za Splićane u ovom trenutku. Vjerojatno će gosti biti zakinuti za neke od igrača koji su im odlijeđeni, a i BiH predstavnik ne spada u krug najboljih momčadi protiv kojih Splićani nemaju previše izgleda.

"Želimo poboljšati atmosferu u našoj svlačionici, a za to nam je potrebna dobra igra u svakoj utakmici. Nastojimo igrati sve bolje i bolje u svakoj utakmici. Oni će možda doći i kompletni, no neovisno o tome radi se o momčadi koja ima svoj potencijal te ima dosta iskustva u ovom natjecanju dok smo mi momčad u nastajanju", rekao je trener Žutih.

U KK Splitu se zavrtila i priča da će Bruno Šundov, koji je došao u Cibonu i sjedi na klupi cijelo vrijeme, preći u splitsku momčad iz koje je i otišao u NBA ligu. Perasović je navodno s njim totalno nezadovoljan, a istodobno Čizmić kaže kako bi im takav igrač dobro došao. S obzirom da je Cibona vratila Wrighta u svoje redove, ovo je čini se, vrlo izgledna mogućnost.

M.Š.
Foto: Vladimir Dugandžić (Cropix)

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.