SP ZA ŽENE

Kineska sutkinja: Sudila sam protiv Engleske da Kamerunke ne odu s terena

Foto: EPA

UTAKMICA između Engleske i Kameruna (3:0) na Svjetskom prvenstvu za žene podignula je veliku prašinu. Kamerunke su pljuvale protivničke nogometašice i oštro startale na njima, gurale sutkinju, a kod drugog regularnog gola koji je priznat uz provjeru VAR-a održale su sastanak na terenu i prijetile da će napustiti travnjak.

>>> Kamerunke u bizarnoj utakmici SP-a tukle Engleskinje, gurale sutkinju...

Ipak, to se nije dogodilo, ali nikome nije bilo jasno kako su Kamerunke prošle sa samo dva žuta kartona. Kineska sutkinja Quin Liang našla se na udaru igračica Kameruna.

"Ovo je bijeli Mundijal!", uzvikale su Afrikanke u tunelu optužujući za rasizam sutkinju iz Kine. Cijeli slučaj istražuje FIFA, a Kamerun bi mogao biti izbačen sa sljedećeg SP-a za žene.

S druge strane, Liang je priznala da zbog spomenutih prijetnji nije više pozivala VAR tijekom utakmice, iako je bilo sugestija iz VAR sobe u englesku korist. Jednostavno, sutkinja nije željela da Kamerunke napuste travnjak te je prema priznanju sudila protiv Engleske te nekako uspjela do kraja privesti utakmicu kraju, unatoč brojnim uvredama, pa i napadima na nju iz redova kamerunske reprezentacije, piše Telegraph. 

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.