Katastrofa! Ovo je prava slika Čačićevog Dinama

ŠIBENIK je prvi finalist SuperSport Hrvatskog kupa. Na Šubićevcu je preokretom nanio šokantan poraz Dinamu 2:1. Iako je Josip Drmić zabio već u prvoj minuti, domaća je momčad prvo poravnala preko Ikera Poze, a zatim je Duje Čop, Dinamov igrač na posudbi u Šibeniku, u 93. minuti pogodio za konačnih 2:1 i finale Kupa. Debakl Dinama za Index je analizirao Ilija Lončarević. 

Dinamo me čak ugodno iznenadio ulaskom u utakmicu. Ne zbog gola u prvoj minuti, to je, naravno, stvar čiste sreće, nego kompletno zbog korektnog pristupa i igre, što u nekim utakmicama prije nismo mogli vidjeti. Međutim, momčad Dinama očito nije u stanju zadržati koncentraciju svih 90 minuta.

Nakon nekoliko užasnih utakmica u nizu, a posebice nakon Gorice, gotovo je nemoguće da ekipa bude spremna za maksimalno koncentriranih svih 90 minuta. Prvo poluvrijeme je Dinamo odigrao solidno, ali za više od toga ova ekipa nije sposobna i dogodilo se to što se inače događa u sličnim situacijama.

Dinamo je imao šanse otići na 2:0 ili na 3:0, nije to napravio i Šibenik je to kaznio. Šibenik nije odigrao neku pretjerano dobru utakmicu, ali bili su postojano borbeni. Imali su svojih mana i pogrešaka, ali su držali ritam, bili su borbeni, a trener je napravio pametne i planske zamjene. Na raspolaganju je imao dosta potentnu, iskusnu i spremnu klupu i to mu je na kraju donijelo pobjedu i finale Kupa.

Nikako ne mogu shvatiti Dinamovu klupu i Čačićeve poteze sa zamjenama. To je ključni problem Dinama

Kad pričam o zamjenama, nikako ne mogu shvatiti da je Čačić cijelo proljeće, s izuzetkom malog Rukavine, koji je donekle poznat javnosti, na klupi imao samo anonimne klince u koje ni sam on ne vjeruje jer im cijelo proljeće nije dao šansu. Nitko od tih momaka nema kvalitetu, a ako je slučajno i ima, mi to ne znamo jer ne igraju.

Najveći problem Dinama ove sezone je to što Čačić nije uspio razigrati cijelu momčad, ne samo prvih 11 nego čitavu ekipu. U prvom dijelu sezone Čačić je taj problem barem rezultatski uspijevao kamuflirati, no sad kad su neki važni igrači poput Ademija i Oršića otišli, a neki su ozlijeđeni, onda prava slika Dinama dolazi na vidjelo. A to je ona koju smo vidjeli na Šubićevcu. Ovaj poraz nije rezultat jedne utakmice, on je posljedica cijele ove sezone i svih prijašnjih utakmica.

Naravno da se Dinama više nitko ne boji. Zašto bi se netko bojao ekipe u kojoj na svim nivoima nešto ne štima? Kad u momčadi nema jedinstva, kad ne postoji složnost, jednako razmišljanje, onda je nemoguće pobijediti bilo koga.

Tko su ljudi koji su zaduženi za dovođenje igrača? To je katastrofa i ovo što vidimo je prava slika Dinama danas

Dinamo je prije dvije godine imao karakter, tu su bili neki igrači koji su davali moć, sad toga više nema. Samo mi nije jasno tko se bavi politikom dovođenja igrača jer to što su oni napravili, to je katastrofa.

Ako znaš, a znaš, da će ti neki važni igrači otići; ako znaš, a znaš, da postoje mogućnosti ozljeda, onda si trebao još prošlog ljeta biti spreman na to i dovesti tri-četiri prava igrača. To se nije napravilo i ovo što sad vidimo samo je prava slika ''rada'' u Dinamu. No ništa me ne čudi kad vidim u kakvom je stanju sve u klubu i oko njega. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.