Katalonci: Barca je trebala prodati Čudo iz Kustošije. Sad je Flickov miljenik

Foto: Profimedia

MIKAYIL FAYE danas je navršio 20 godina. Katalonski Mundo Deportivo to ističe pod naslovom "Fati i Faye su iznenadili Flicka": "Krilni igrač Fati jako dobro reagira na fizičke napore kojima je izložen kako bi opet bio najbolja verzija sebe. Isto je i s braničem, koji će ovog ljeta biti pažljivo praćen nakon što je trener stopirao njegov već dogovoreni odlazak.

"Faye je osvojio trenera Barcelone"

Hansi Flick ugodno je iznenađen Fayeovim radom nakon što je spriječio da ode u Porto. Nakon što je sjajno igrao za rezervnu momčad, Faye je poslije odlične prve faze priprema postao opcija za lijevi bok prve ekipe. Jasno je da je Senegalac osvojio trenera Barcelone."

Faye je inače prije godinu dana iz Kustošije prešao u Barcelonu uz odštetu od 1.5 milijun eura. To je bio senzacionalan transfer jer je igrač kluba s dna druge hrvatske lige prodan svjetskom velikanu. Faye je zbog toga postao tema europskih novinara. Engleski mediji, oduševljeni onim što su vidjeli od njega na terenu, prozvali su ga "Čudo iz Kustošije".

Barcelona samo što ga nije prodala Portu, ali ne zato što ne računa na njega

Faye je doveden u Barcelonu kao velik potencijal, a to je i opravdao. Prošle sezone je za drugu momčad u 33 utakmice postigao četiri gola. Uspio je doći do klupe za pričuve prve momčadi dok ju je vodio Xavi, ali ne i minutaže u utakmici za seniore Barcelone.

Prije mjesec i pol činilo se da Faye sigurno odlazi iz Barcelone. Španjolski mediji pisali su tada da je Barcelona za mladog braniča prihvatila Portovu ponudu u iznosu od 15 milijuna eura. Španjolci su dodali da ga se Barcelona ne odriče jer ne vjeruje u njega, već zato što bi njegovom prodajom mogla poboljšati lošu financijsku situaciju u klubu.

No dolaskom novog trenera Hansija Flicka igrač koji je došao iz Kustošije označen je kao onaj koji nije na prodaju. Umjesto u Portu, sada je nadomak prve postave Barcelone.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.