Karabatić: Znao sam da ne možemo izgubiti od Hrvatske

POVRATKOM u Francusku s novom medaljom Nikola Karabatić tamošnjim je novinarima sumirao turnir, a poneku riječ izdvojio je i o hrvatskoj reprezentaciji.

Karabatić tvrdi da se dojmovi još nisu slegnuli, da mu još nije jasno kakav je doseg Francuska ostvarila povijesnim ujedinjavanjem zlatnih kolajni. U samo dvije godine osvojili su OI, SP i EP.

"Nisam još sasvim svjestan kakav je to doseg. Puštam da se slegnu svi dojmovi, pa će mi sve biti jasnije. U finalu smo igrali ispod nivoa u prvom dijelu, ali Hrvati su imali sreće. Ušlo im je nekoliko sretnih lopti, no osnovna je bila naša vjera u kvalitetu. Hrvatska igra sporo u napadu, kad smo poveli s četiri gola, znali smo da nas njihovom igrom ne mogu stići", objasnio je Karabatić.

Za vođu Pijetlova presudna je bila pobjeda nad Islandom u polufinalu.

"Nakon te utakmice, znao sam da ne možemo izgubiti finale. Bili smo moćni i fizički superiorni. Iako smo započeli dosta slabo, presudno je bilo što u momčadi imamo iskusne igrače s velikom mentalnom snagom. To je naša osnovna snaga, koju druge reprezentacije nemaju", završio je Karabatić.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.