Dinamo na korak od play-offa Lige prvaka

Foto: Hina, GNK Dinamo, Index

DINAMO je slavio u prvoj utakmici trećeg pretkola Lige prvaka. Hrvatski prvak na Maksimiru je pobijedio gruzijskog prvaka i svog imenjaka s 2:0. 

Dinamo je u trećem ovosezonskom nastupu u Ligi prvaka upisao i treću pobjedu, ali se ponovno namučio i nije blistao. Hrvatski prvak, koji je zbog ozljede ostao bez Machada već u petoj minuti, više od pola sata se mučio i tražio protiv gostiju iz Tbilisija. U prvih 30 minuta najbolju priliku su imali gosti kada je Čanturašvili opasnu pucao iznad Eduardova gola.

Ćorić, Soudani i Fernandes za dva gola u dvije minute

Međutim, u završnici prvog dijela Dinamo je u dvije minute riješio utakmicu i utišao zvižduke navijača koji su bili razočarani igrom. Najprije je Ćorić sjajnom asistencijom prebacio zadnju liniju gostiju i u zicer gurnuo Soudanija koji je mirno poslao loptu pored istrčalog Scribea, a zatim i Ćorić upisao među strijelce nakon odlične akcije Soudanija i Fernandesa.

 

U drugom dijelu utakmice Gruzijci su zaigrali nešto otvorenije, što je otvorilo dosta prostora iza leđa gostujuće obrane, no igrači Zlatka Kranjčara to nisu kaznili pa će u Gruziju s dva gola prednosti.

Benković umjesto Schife, Eduardo umjesto potjeranog Ježine

Inače, Kranjčar je uoči utakmice iznenadio sastavom budući da je najiskusnijeg igrača Schildenfelda ostavio na klupi nakon neuvjerljive partije protiv Vardara, a od prve minute je dao priliku mladom Benkoviću koji je odigrao dobru utakmicu.

Na gol se vratio i Eduardo zamijenivši Ježinu, koji je potjeran u drugu momčad nakon što se na posljednjoj utakmici posvađao s kapetanom Antolićem.

Uzvrat je sljedećeg tjedna u Tbilisiju.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.