NBA FINALE

Kad je i ovakva trica ušla, Warriorsima je bilo jasno da je gotovo

Foto: Guliver Image/Getty Images

DA BI pobijedili Golden State Warriorse u gostima, makar okrnjene neigranjem Kevina Duranta i Klaya Thompsona, Toronto Raptorsi morali su odigrati skoro savršenu utakmicu, a u tome su uspjeli, slavili su sa 123:109 i poveli 2:1 u finalnoj seriji NBA lige.

>>>Curryjeva utakmica karijere nije pomogla Warriorsima, Toronto poveo u finalu

Osim što su igrali vrhunsku obranu, Raptorsi su pogodili čak 17 trica i tako izjednačili rekord NBA finala za gostujuće momčadi. Među njima je bilo nekoliko izuzetno teških šuteva, a ni jedan nije bio teži od onog Freda VanVleeta koji je definitivno prelomio utakmicu.

Warriorsi su cijelo drugo poluvrijeme pokušavali dostići dvoznamenkastu prednost Kanađana, ali svaki put kad bi se domaćini približili, na drugoj strani sijevnula bi neka trica. Tako je bilo i minutu i 37 sekundi prije kraja, kad su se Warriorsi očajnički pokušavali obraniti, ali uzalud. Lopta je na isteku napada stigla do VanVleeta koji ju je u posljednji trenutak izbacio preko uzdignutih ruku Draymonda Greena i pogodio za nedostižnih 118:105.

Zbog zakonskih restrikcija i TV prava portali ne smiju objavljivati videomaterijale, ali snimku možete pogledati OVDJE

Nakon toga trener Warriorsa Steve Kerr pozvao je time-out, zamijenio cijelu petorku i praktički odustao od pobjede, shvativši da nema šanse protiv tako rasploženih Raptorsa. Jer kad je ovakva trica ušla, bilo je jasno da je svaki daljnji otpor uzaludan.

VanVleet je ubacio ukupno 11 poena i u drugom je poluvremenu igrao odličnu obranu na Stephenu Curryju koji je, doduše, postavio novi rekord karijere u doigravanju s 47 koševa, ali nije imao mira i morao se pošteno namučiti za svaki ubačaj.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.