Jurić preživio i dobio ultimatum: "Pobijedi u gradskom derbiju"

Foto: Genova CFC

IVAN JURIĆ pod velikim je pritiskom u svom trećem mandatu na klupi Genove. Hrvatski trener od povratka u Liguriju 9. rujna nije ostvario niti jednu pobjedu, uz tri poraza i dva remija. Bile su to utakmice protiv Juventusa (1:1), Milana (1:2), Intera (0:5) i Napolija (1:2), a nakon reprezentativne pauze čeka ga gradski derbi protiv Sampdorije. 

Kontroverzni predsjednik kluba Enrico Preziosi nedavno je smijenio Davida Ballardinija unatoč dobrim rezultatima, pa ni Jurić nije iznimka nakon serije neuspjeha, a kao njegova alternativa spominje se Igor Tudor. Preziosi je pružio podršku Juriću, ali samo do derbija i postavio mu ultimatum, pobijedi i ostaješ - izgubi i dobivaš otkaz...

"Naša momčad je snažna ali su rezultati ispod očekivanja. Kao navijač to ne mogu prihvatiti. Želimo prekinuti seriju loših rezultata jer ovo sve već traje predugo. Istina, osvojili smo bod protiv Juventusa, u 91. izgubili kod Milana i autogolom u 86. minuti izgubili od Napolija. U ovom trenutku nam nedostaje i sreće, ali moramo reagirati. Jučer sam imao sastanak s Jurićem. Dugo smo razgovarali i moramo se spremiti za derbi najbolje što možemo. Svi mi ovisimo o rezultatima i moramo krenuti pobjeđivati", naglasio je Preziosi i poslao jasnu poruku Juriću.

"Imamo dva tjedna da se spremimo za važnu utakmicu protiv Sampdorije. Svi znaju koliko je to bitna utakmica za sve u gradu. Pobjeda u takvom dvoboju može preokrenuti sve. Imali smo i težak raspored u posljednje vrijeme, ali ne želimo alibije. Moramo i možemo bolje", zaključio je. 

Genova, koja ima prvog strijelca lige Poljaka Krzysztofa Piąteka (devet golova) trenutačno je 14. na ljestvici Serie A uz četiri pobjede, šest poraza i dva remija u 12. odigranih kola te ima pet bodova više od opasne zone i 18. mjesta koje drži Empoli. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.