Jurčić: Prazne tribine nisu alibi

KRUNO JURČIĆ armenskom će se Pjuniku i u uzvratu 2. pretkola Lige prvaka suprotstaviti u praktički neizmijenjenom sastavu. Dan uoči utakmice, koja će se održati pred praznim maksimirskim tribinama, Dinamov se strateg obratio javnosti brzinskom press konferencijom. Kruno nije puno filozofirao, a novinari nisu previše propitkivali. Sve je vrlo jasno i nadamo se jednostavno: Pobijediti za nekoliko klasa lošijeg protivnika i otići dalje.

"Znamo što nam je raditi. U prvoj utakmici rezultatski nismo napravili ono po što smo otišli u Armeniju. Težit ćemo da što prije uđemo u jedan pozitivan ritam i da što pije realiziramo naše šanse. Trenirali smo dobro, atmosfera je dobra i očekujem prolazak dalje", rekao je Jurčić u uvodu dodavši da većih problema sa sastavom nema.

"Svi su više manje zdravi, a jedino je jučer iskrsnuo problem sa Sivonjićem. Zbog upalnog procesa na njegovoj preponi, podvrgnut je manjem operativnom zahvatu i trebao bi nekoliko dana biti izvan pogona. Za njegovo mjesto konkurirat će dva igrača, a tko će igrati, odlučit ću večeras."

Jurčić nije htio otkriti o koja se dva imena radi, međutim eliminirao je mogućnost da to bude Vila ili mladi Kramarić.

"Apeliram na to da se malog Kramarića malo poštedi pritiska. On će biti među 19 kandidata koji će konkurirati za sastav, a ako nešto zaškripi na terenu, ući će u igru. Stalnim izlaganjem po medijima radimo mu medvjeđu uslugu", objasnio je trener Modrih.

"Nema alibija"

Prazne tribine ne priznaje kao mogući alibi...

"Učinit ću sve da svoje igrače maksimalno napalim na utakmicu. Naravno da nije ugodan osjećaj igrati pred praznim tribinama, ali to nije isprika. Vrućinu, umor, prazno gledalište ne priznajem. To je samo alibi objašnjenje. Ako napravimo pravi posao, ne bi trebalo biti problema", smatra Jurčić.

"Moramo ostati koncentrirani"

A u odnosu na prvu utakmicu u Erevanu ne očekuje drastične promjene niti u gostujućem sastavu, kao niti taktici.

"Gledao sam snimku i još nekoliko njihovih utakmica i smatram da oni nemaju nekog prevelikog manevarskog prostora. Igraju taj 4-2-3-1 koji je dosta discipliniran i zatvoren. Mi smo ti koji moraju ostati koncentrirani, a to je jedna od stvari na kojima pokušavam raditi s mojim igračima. Ako smo Dinamo, to ne znači da u 15. minuti mora biti 3:0. Svi igraju nogomet, svi su čvrsti i ne želim da se u mojim redovima stvara nepotrebna napetost ako ne povedemo na početku", zaključio je Jurčić.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.