Jurčić favorit za preuzimanje Temišvara: Želimo hrvatskog Mourinha!



PETOPLASIRANA momčad rumunjskog prvenstva je u najuži izbor za novog trenera uzela i Krunu Jurčića, koji je očigledno u europskim okršajima Dinama i Temišvara ostavio dobar dojam na naftnog magnata Mariana Iancua, predsjednika tvrtke Balkan Petroleum i spomenutog kluba.

Kao što znate, Jurčićev Dinamo je bio u skupini ovogodišnje Europa Lige s Temišvarom (uz Anderlecht i Ajax), a upravo iz Temišvara i 1. listopada prošle godine datira najbolja utakmica koju je Dinamo odigrao pod 14 mjeseci Jurčićevog vodstva.

Nakon što je u prvom kolu skupine Dinamo kod kuće izgubio od Anderlechta, a Temišvar donio veliki bod iz Amsterdama, nitko nije polagao prevelike nade u uspjeh Modrih na vrućem terenu u Temišvaru, kojeg su još vrućijim ispadima napravili BBB-i. Na kraju je Dinamo razbio domaćine 3:0 (Badelj, Sammir, Morles).

U zadnjem kolu isti suparnici sastali su se na Maksimiru prisilno ispražnjenom upravo zbog nereda BBB-a u Temišvaru, i tada smo već gledali onaj "pravi" Jurčićev Dinamo, koji je "neobjašnjivo" izgubio 2:1, iako je pobjedom zadržavao izglede za plasman u sljedeću fazu natjecanja, dok je Temišvar igrao samo za prestiž.


Je li jača Dinamova pobjeda u Temišvaru ili trijumf nad Romom na Olimpicu

Međutim, nije Kruno jedini pretendent na klupu Temišvara. Njegov glavni konkurent je Talijan Maurizio Trombetta koji vodi mladu momčad Reggine. On nije u Rumunjskoj poznat po tome, nego po podvigu iz rujna 2008. kada je dva tjedna poslije preuzimanja Cluja, rumunjskog prvaka doveo do senzacionalne pobjede u Ligi prvaka nad Romom (2:1) na Olimpicu.



Njegovim podvizima tu nije bio kraj, jer stigao je još otrgnuti bod i Chelseaju, ali je otpušten nakon samo četiri mjeseca na klupi jer je zapostavio rumunjsko prvenstvo - klub je skliznuo na 4. poziciju. Naravno, Trombettina je prednost što već poznaje rumunjsko okružje, ali i što rumunjski mediji ističu da je Jurčić napustio Dinamo zbog toga što je izgubio kontrolu nad svlačionicom.

Međutim, prikazuju ga kao fanatičnog radnika, a Sportske novosti prenose izjavu još jednog njegovog saveznika, Iona "Jackiea" Ionescua, Temišvarovog "Ćire" koji je vodio klub u više navrata od 70-ih do 90-ih:

"Biram Hrvata jer predstavnik je škole koja je poznata u Europi. Osvojio je prvenstvo, a poznat je kao temperamentan dečko, što bi bilo u duhu grada. On bi trebao biti predstavnik 'modela Mourinho’."

Temišvar u društvu s Juventusom, Liverpoolom, Galatasarayem

Temišvar je sezonu završio s deset bodova zaostatka za prvakom Clujem i u Europi starta u 3. pretkolu Europa lige, gdje je postavljen za nositelja, što primjerice nije Hajduk, koji u natjecanje ulazi u istoj fazi i protiv kojeg Temišvar može igrati u trećoj kvalifikacijskoj rundi, pa i protiv Cibalije, ako se probije do ovog pretkola.

Prošle sezone Temišvar je bio još uspješniji u Rumunjskoj - sezonu 08/09 okončao je na 2. mjestu a prije nego što se u skupini Europa lige susreo s Dinamom, u 3. pretkolu Lige prvaka izbacio je Šahtar, aktualnog pobjednika Kupa Uefa. Ipak, na korak od Lige prvaka izbacio ih je Stuttgart.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.