Rijeka - Kolos 2:0

Heroj Rijeke protiv Kolosa: Kad sam vidio da je ušla, počeo sam trčati ko lud

Foto: Nel Pavletic/PIXSELL

JOAO ESCOVAL (23) prometnuo se u junaka Rijeke zabivši u 102. minuti protiv ukrajinskog Kolosa prvi pogodak na putu do play-offa Europa lige, u utakmici čiji je rezultat 2:0 pred kraj produžetka zapečatio Andrijašević.

Mladi Portugalac ušao je s klupe u 91. minuti kao dio Rožmanovih strateških poteza i treneru na ukazanom povjerenju vratio na najbolji mogući način.

> Rijeka ima novog vođu, Portugalac preuzeo svlačionicu u slavlju

Escoval je dan nakon utakmice podijelio svoje dojmove.

"Jako smo sretni, bila je to teška utakmica, ali jako smo sretni zbog važne pobjede. Igrala se samo jedna utakmica tako da je pobjeda tim važnija, a također nismo dopustili da se pobjednik dobije nakon jedanaesteraca", rekao je Escoval za službenu klupsku stranicu.

Ovo je stoperu Rijeke dosad tek drugi, ali vrlo važan gol u bijelom dresu.

"Da, nije moglo bolje. Moj prvi gol na Rujevici, prvi u europskim natjecanjima, stvarno sjajan osjećaj. Ne mogu to opisati. Mislim da moje slavlje dovoljno govori. Vrištao sam, nisam znao što radim."

Je li bilo teško ući u utakmicu s toliko ritma i s ovako teškim uvjetima za igru?

"Da, nije bilo lagano, ali moramo se boriti. Ponekad ne možemo igrati lijepo i moramo se boriti. Igrali smo kao ratnici, momčadski smo donijeli pobjedu i sad idemo u Dansku boriti se za skupine Europa lige", rekao je Escoval.

Možeš li nas provesti kroz akciju prije gola?

"Sjećam se da je Murke izveo korner, Franko, Capi i ja smo krenuli, lopta je išla na drugu vratnicu za Franka, a ja sam reagirao brže od protivnika. Kada sam pucao, pogledao sam u gredu i dolje da vidim je li prešla crtu. Kad sam vidio da je u golu, počeo sam trčati ko lud."

Jesi li očekivao ovako tešku utakmicu protiv Kolosa?

"Jesam. Ovo su europske utakmice i svi daju sve od sebe, pogotovo kad se igra na jednu utakmicu. U Europi i protiv manjih klubova igraš teške utakmice."

Tribine su bile prazne, ali navijače se čulo.

"Sjajno, sjajno! Navijači su bili tu svih 120 minuta po jakoj kiši i jako ih poštujem zbog toga. Nosili su nas bez obzira na to što nisu bili na tribini. Naravno da bismo htjeli da su bliže, ali svejedno su bili sjajna podrška."

Kopenhagen na putu do skupina Europa lige. Kakvu utakmicu očekuješ? 

"Bit će teška utakmica, ali kako sam rekao, igra se jedna utakmica i mi moramo dokazati u 90 ili 120 minuta, ili na penalima, da želimo grupnu fazu više od njih, i to je naš cilj", ustvrdio je Escoval.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.