Jučer joj ispale grudi usred nastupa, danas srušila svjetski rekord

Foto: Hina

KANAĐANI Tessa Virtue i Scott Moir osvojili su naslov olimpijskih pobjednika u plesnim parovima u umjetničkom klizanju na ZOI-u u Pjongčangu. Oni su u zanimljivom finalu skupili ukupno 0.79 bodova više od srebrnih Francuza Gabrielle Papadakis i Guillaumea Cizerona.

Rezultat Virtue i Moira od 206.07 bodova novi je svjetski rekord po ukupnom zbroju bodova kod plesnih parova, no samo im je takav i jamčio pobjedu jer su i Papadakis i Cizeron briljirali u Pjongčangu s 205.28 bodova, što je također bolji rezultat od dosadašnjeg svjetskog rekorda.

>NAJVEĆA NOĆNA MORA Ispale joj grudi za vrijeme nastupa na Olimpijskim igrama
 
Kanadski par je u kratkom programu u ponedjeljak postavio novi najbolji rezultat u povijesti s 83.67 bodova, da bi za svoju izvedbu u slobodnom programu dobili 122.40 bodova što je također njihov najbolji rezultat u karijeri. No Papadakis i Cizeron s 81.93 boda u kratkom programu nisu mnogo zaostali za Virtue i Moirom, a onda su za svoju izvedbu u slobodnom programu dobili odličnih 123.35 bodova i tako postavili novi svjetski rekord u tom dijelu natjecanja.
 
Za Virtue i Moira ovo je peto olimpijsko odličje u karijeri, treće zlatno. Imaju zlato iz plesnih parova iz Vancouvera prije osam godina te srebro iz Sočija otprije četiri godine u ovoj konkurenciji. Usto imaju i ekipno zlato iz Pjongčanga te ekipno srebro iz Sočija.
 
Za Papadakis i Cizerona ovo je prvo olimpijsko odličje u karijeri.
 
Broncu su osvojili američki sestra i brat Maia i Alex Shibutani sa 192.59 bodova.
 
Time je pobjedničko postolje u Pjongčangu identično onome s prošlogodišnjeg Svjetskog prvenstva u Helsinkiju.
 
"Još ne znamo što nas čeka u budućnosti, ali definitivno osjećamo kako se približavamo završetku karijera, ali znamo da smo ponosni na naš rezultat na ovim Igrama. Cilj nam je bio osvojiti dva zlata, ali bili smo suočeni s doista jakom konkurencijom", rekao je Moir.
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.