Jubilarna deseta kruna za Zvonarjevu

RUSKA tenisačica Vjera Zvonarjeva opravdala je status prve nositeljice na WTA turniru u indijskoj Pattayji, gdje je, pak, osvojila jubilarnu desetu WTA krunu u karijeri.

Četrnaesta igračica na svijetu pobijedila je u finalnom meču, nakon nešto manje od dva sata igre, Tajlanđanku Tamarine Tanasugarn sa 6:4, 6:4. Bio je to njihov drugi meč u karijeri i prva pobjeda Ruskinje budući je Tanasugarn bila bolja prije dvije godine u Wimbledonu.

Zvonarjeva nije lako opravdala status favoritkinje protiv 87. igračice na svijetu, ali je jedan break više u svakom od setova odlučio na njenu stranu. U prvom je setu Zvonarjeva tri puta lomila suparnicu, a u drugom setu dva puta.

Osvojila je Zvonarjeva tek šest poena više u kompletnom meču (69-63), a nije skupo platila niti činjenicu što je nakon svog drugog servisa uzela samo 35 posto poena (tek 9 od 26 tih poena).

Ovim je Zvonarjeva obranila naslov najbolje u Pattayji.

WTA Pattaya, finale:

Zvonarjeva (1) - Tanasugarn 6:4, 6:4

Ajla Tomljanović protiv Kucove

Dvije hrvatske tenisačice nastupit će narednog tjedna na WTA turniru u Memphisu, koji se igra za nagradni fond od 220.000 američkih dolara.

Karolina Šprem i Ajla Tomljanović će biti uzdanice hrvatskog tenisa. Šprem će nakon solidnog nastup na WTA turniru u Parizu u prvom kolu Memphisa igrati protiv češke tenisačice Lucije Hradecke, inače 64. na WTA ljestvici. U karijeri su igrale jednom i to prošle godine u Pragu kada je Čehinja bila bolja 6:2, 4:6, 6:4.

Recimo da Hradecka ove nedjelje igra finale na ITF turniru u Midlandu protiv Britanke Baltache.

Ajla Tomljanović, 16-godišnja hrvatska tenisačica, će u 1. kolu Memphisa igrati drugi WTA meč u karijeri. Prošle godine je u Indian Wellsu imala premijeru, a tada je poražena od Amerikanke Angele Haynes 7:5, 6:2. Ovom prilikom je za suparnicu dobila tri godina stariju Slovakinju Kristinu Kucovu, inače 109. tenisačicu na svijetu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.