Josip Skoko se oprostio od Hajduka

JOSIP SKOKO se jučer na utakmici s Međimurjem oprostio od Hajduka. 34-godišnji veznjak je na Poljudu namjeravao odigrati posljednju utakmicu, no zbog zdravstvenih problema nije bio u kadru.

Stoga se u "civilki" i u pratnji djece oprostio od dojučerašnjih suigrača. Dobio je i prigodne poklone, a na svemu što je dao za Hajduk zahvalili su mu trener Stanko Poklepović, kapetan Srđan Andrić i najbolji igrač Senijad Ibričić.

Skoko se, prema njegovim izjavama, ne namjerava umiroviti već će karijeru nastaviti u Australiji, u Melbourne Hartsima. Iako ga je Stanko Poklepović pokušao nagovoriti da ostane, Skoko se nije predomislio.

Splićani na mjestu zadnjeg veznog bez Skoke imaju još i kapetana Andrića, Marina Ljubičića i tek pristiglog povratnika Marija Brkljaču. Tu je i Krešo Ljubičić koji nije igrao zbog loma stopala.

Skoko je igrao za North Geelong Warriorse, pa je došao Hajduk gdje je proveo četiri godine (od '95. do '99.). Zatim je četiri godine bio u Genku pa u turskom Genclerbirligiju. 2005. je prešao u Wigan odakle je posuđen Stokeu, a 2008. je prešao u Hajduk. U svom povratku na Poljud je odigrao 56 utakmica i zabio 11 golova. Zanimljivo, u srijedu osvojeni Kup protiv Šibenika mu je prvi trofej u oba manadata u Hajduku.

"Klubovi u kojima sam igrao sigurno nisu bolji od Hajduka, ali razlika je u načinu rada i razmišljanja. Pola mojih nekadašnjih suigrača ne bi pronašlo mjesta u današnjem Hajduku", rekao je nedavno Skoko koji ne dvoji oko najdražih pobjeda u bijelom dresu:

"Pobjede protiv Dinama prošle sezone, 2:0 na Maksimiru i 3:0 u uzvratu finala Kupa, zauvijek ću pamtiti."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.