michael jordan

Jordan se u životu bojao samo jednog čovjeka: "Kunem se, bilo ga je strah"

Foto: Guliver Image/Getty Images

ZAHVALJUJUĆI globalnom fenomenu zvanom Posljednji ples (ESPN-ov dokumentarni film o čuvenoj generaciji Bullsa), Michael Jordan ovih dana je glavna sportska tema u svijetu.

Od samih početaka Jordan je na košarkaškom terenu bio neustrašiv i bilo ga je nemoguće preplašiti. Štoviše, konkurencija ga je nosila da ide još više i još bolje. Ipak, izgleda da i najvećem košarkašu svih vremena nije bilo svejedno kad se na terenu morao sučeliti s jednim čovjekom koji zapravo nije ni košarkaš.

Buzz Peterson, kolega i suigrač Michaela Jordana sa sveučilišta North Carolina, u razgovoru za The Athletic otkrio je da je ipak jedna osoba znala uznemiriti Jordana svaki put kad bi igrali košarku.

Taj čovjek nikad nije igrao profesionalnu košarku, već je kasnije postao NFL legenda. Riječ je o Lawrenceu Tayloru, studentu North Caroline koji je 1981. potpisao za slavnu NFL momčad New York Giants. Lawrence se često vraćao kamp i obožavao je igrati protiv Jordana.

"Ne znam hoće li Michael to priznati ili ne, ali kunem se da ga je bilo pomalo strah Lawrencea. I da, nije čak ni bio košarkaš. LT je bio fenomenalan sportaš, brži od bilo koga, mogao je daleko skočiti i čuvati svakoga, imao je velike ruke, bio je jak i bio je pomalo lud. Michael je mislio: 'Sranje, bolje je biti na oprezu s tim tipom.' A Taylor je baš njega uvijek želio čuvati'', rekao je Peterson, danas pomoćnik generalnog direktora Charlotte Hornetsa, momčadi u vlasništvu Jordana.

Taylor je tijekom svoje NFL karijere osvojio dva Super Bowla, napravio 10 Pro Bowlova, a tri puta je bio izabran za najboljeg obrambenog igrača lige.

Cijelu NFL karijeru je proveo u New York Giantsima za koje je nastupao od 1981. do 1993. godine.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.