Jokiću propala prilika za povijest, Denver neće osvojiti duplu krunu

Foto: Profimedia

SINOĆNJIH deset utakmica u NBA-u imalo je dvostruku rezultatsku vrijednost jer su se računale i za In-season Tournament, odnosno NBA kup, koji se premijerno održava ove sezone. Pretposljednjeg dana natjecanja po skupinama nitko se nije priključio Indiana Pacersima i LA Lakersima u četvrtfinalu, ali nekoliko je momčadi izgubilo i teoretske šanse za prolazak u nokaut-fazu.

Među njima su i NBA prvaci Denver Nuggetsi, koji tako neće postati prva momčad koja je osvojila naslov prvaka i pobjednika kupa u istoj kalendarskoj godini. Nikola Jokić po običaju je bio nevjerojatan postigavši 38 poena, 19 skokova i osam asistencija, ali Nuggetsi su kolektivno podbacili i postigli tek 86 poena protiv Houstona, koji je uvjerljivo slavio 105:86.

Ispao i Dončić, ali još može pokvariti računicu rivalima iz Teksasa

Kod Rocketsa je briljirala njegova mlađa verzija, turski centar Alperen Sengun, koji je postigao 21 poen, 15 skokova i osam asistencija, a Jalen Green zabio je 25 poena. Rocketsi su u NBA kupu sad na omjeru 2-1 i još mogu dohvatiti New Orleans Pelicanse na vrhu skupine B na Zapadu ako u utorak pobijede Dallas Maverickse.

NBA.com

Oni su se također sinoć oprostili od nade u prolazak skupine iako nisu igrali, ali s omjerom 1-2 više ne mogu do prvog mjesta u skupini nakon što su Pelicansi došli do 3-1 svladavši LA Clipperse 116:106. Momčad Ivice Zupca tim je porazom također ispala iz kombinacija za četvrtfinale.

Skupinu A na Zapadu još su ranije osvojili LA Lakersi, a u skupini C omjerom 3-0 vode Sacramento Kingsi nakon pobjede kod Minnesote 124:111, ali u posljednjem kolu u utorak moraju pobijediti Golden State Warriorse da bi osigurali prvo mjesto. 

Warriorsi bi pobjedom osigurali četvrtfinale ako Oklahoma City pobijedi Minnesotu, ali u slučaju pobjede Timberwolvesa, stvorio bi se krug triju momčadi u kojem bi pobjednika skupine odlučivala koš-razlika.

Indiana jedina sigurna na Istoku

Na Istoku je Indiana već u utorak osvojila skupinu A, a Milwaukee je sinoć ostao neporažen u skupini B svladavši Washington 131:128, ali mu za potvrdu prolaska treba pobjeda nad Miamijem u posljednjem kolu. Heat je nakon poraza od New Yorka 100:98 u istoj situaciji kao Warriorsi jer mu pobjeda nosi prvo mjesto u skupini, ali samo ako Knicksi ne pobijede Charlotte. U protivnom se stvara krug triju momčadi i odlučuje koš-razlika.

NBA.com

U skupini C nema neporaženih nakon što je Orlando razbio Boston 113:96 i zasjeo na vrh skupine s 3-1 te sad čeka rasplet u posljednjem kolu te priželjkuje pobjedu Toronta nad Brooklynom. U protivnom bi Netsi osvojili skupinu ili bi se stvorio krug s Bostonom, koji za to mora svladati Chicago.

Rezultati:

Orlando - Boston 113:96
Memphis - Phoenix 89:110
New York - Miami 100:98
Toronto - Chicago 121:108
Houston - Denver 105:86
Indiana - Detroit 136:113
Milwaukee - Washington 131:128
Minnesota - Sacramento 111:124
Golden State - San Antonio 118:112
LA Clippers - New Orleans 106:116

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.