Jokić uzeo prsten pa pomeo LeBrona. Pogledajte šou srpskog šampiona

Foto: Profimedia

NIKOLA JOKIĆ, najbolji košarkaš NBA lige i MVP finala u kojem je Denver vodio do prvog naslova, na otvaranju nove sezone nastavio je tamo gdje je stao prošle. Briljirao je u pobjedi 119:107 nad LA Lakersima. Utakmici je prethodila svečanost dodjele šampionskog prstenja Nuggetsima i podizanje zastave prvaka. Meč je bio u drugom planu ceremonije, ali Jokić je ubrzo pokazao da je u oba slučaja glavna zvijezda.

Praćen povicima "MVP", pogodio je prvi šut za dva poena ove sezone, a onda je sa šest uzastopnih poena odveo Denver na osam koševa prednosti. Već do kraja prve četvrtine Nuggetsi su imali +14, a do kraja poluvremena povećali su prednost za još četiri poena zahvaljujući rezervistima, ali i Jokiću.

On je do poluvremena već bio na 19 koševa. Dok se srpski as odmarao u trećoj četvrtini Lakersi su zahvaljujući LeBronu došli na samo tri poena minusa, ali onda se Jokić vratio u igru i pogodio tricu koja je prelomila meč. Četiri minute prije kraja bilo je jasno da Denver obranu prvog naslova počinje pobjedom protiv kluba koji ih ima rekordnih 17.

Jokić je vodio Denver do pobjede s 29 poena uz šut iz igre 12/22, 13 skokova i 11 asistencija. Monstruozni triple-double ukrasio je s po jednom ukradenom loptom i blokadom. Jokić je tako ušao u ekskluzivan klub igrača koji su više od jedne sezone otvorili triple-doubleom.

Prije njega to su uspjeli još samo Oscar Robertson, Russell Westbrook, Jason Kidd i Magic Johnson. Koliko Jokić dominira u najprestižnijoj kategoriji, svjedoče i ova dva pothvata koja je ostvario učinkom protiv Lakersa: s novim triple-doubleom ima ih 15 više od bilo kojeg igrača u ovom desetljeću. Jokiću je ovo čak 106. triple-double. Svi ostali aktivni centri zajedno imaju ih samo 38.

Fenomenalnom Jokiću odlično su sekundirali suigrači: Jammal Murray s 21 poenom i 6 asistencija, Kentavious Caldwell-Pope ubacio je 20, Aaron Gordon imao je 15 poena, 7 skokova i 6 asistencija, a Michael Porter Jr. po 12 poena i skokova. Lakerse je predvodio LeBron s 21 košem, 9 skokova i 5 asista. Anthony Davis ubacio je 17, ali se izgubio u drugom poluvremenu. Taurean Prince imao je 18 koševa, uz odličnih 6/8 iz igre.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.