Johnu Carewu prijeti zatvor

Foto: EPA

UMIROVLJENI nogometaš John Carew mogao bi ići dvije godine u zatvor zbog utaje poreza, pišu norveški mediji. Nakon završetka nogometne karijere Carew (43) je ušao u posao s nekretninama, a okušao se i kao glumac. Na sudu je tužiteljica Marianne Bender za njega tražila zatvorsku kaznu od dvije godine te plaćanje kazne od 50 tisuća eura.

"Zakon se jednako odnosi na sve", inzistirala je tužiteljica istaknuvši kako je Carew slavna osoba i uzor mnogima te da bi se takav pogotovo trebao pridržavati pravila. Nekadašnji nogometaš Valencije, Aston Ville i West Hama branio se tako što je krivnju svalio na svog bivšeg agenta Pera Folda.

"Slijepo sam mu vjerovao. Bio sam uvjeren da dobro radi. Kontrolirao me kao da sam lutak. Shvaćam da je bilo glupo što sam mu toliko vjerovao. Ali to je razlog zbog kojeg smo danas ovdje", objasnio je Carew na sudu. Norvežanin je samo jedan od aktivnih i umirovljenih nogometaša koji su imali pravnih problema zbog utaje poreza. Ronaldo, Messi, Di Maria i Xabi Alonso još su neki od njih.
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.