FOTO Jedriličari poput hipija: "Sidin u ladovini i čekan erupciju!"

Foto: Index

JEDRILIČARI su konačno dočekali svojih "pet minuta". Hrvatskoj floti olimpijske medalje predugo izmiču, no danas će naplatiti znanje i trud.

Tonči Stipanović iz splitskog Mornara osigurao je srebro i čeka posljednji plov s deset bodova viška pred Australcem Tomom Burtonom. I mi smo jučer čekali s njim, no bonaca je jedrilice ostavila na suhom. Nismo se previše bunili. Ako smo negdje u Rio de Janeiru mogli kvalitetno izgubiti nekoliko sati, onda je to zasigurno Marina di Glorija uz prženje na plaži, zvukove Boba Marleyja i opuštenu jedriličarsku ekipu. I njima se rijetko ukaže prilika da nastupaju pred ovakvim "tribinama".

Nikome nije previše smetalo što nisu ni izašli na more. Predsjednik saveza Marin Milardović zakačio je hrvatske zastave između suncobrana, a glavni tajnik Ivo Jaić bez opterećenja je motao duhan i njihao se u ritmu Rija. Središnju feštu ipak su morali otkazati. No, samo do večeras, nakon što Tonči konačno donese glavni sastojak. Svi se nadaju da će biti zlatan.

"Još se suzdržavam i držim emocije u sebi. Potpuno sam miran. Nema smeta mi čekanje, medalju već imam. Lipo sidin u ladovini i čekan erupciju", govorio nam je Tonči dok smo bosi stajali u mix zoni.

Dijelili smo poseban trenutak. Večeras ćemo nastaviti.

 




 








 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.