Jedan od najvećih šampiona prisjetio se legendarne borbe sa Željkom Mavrovićem

Screenshot. HTV 

LENNOX LEWIS, jedan od najboljih teškaša u povijesti boksa, prisjetio se svoje borbe sa Željkom Mavrovićem, borbe koja se održala prije 18 godina. Jučer je Lewis u sjećanje na veliki meč na društvenim profilima puštao kadrove iz Montvillea. 

Bila je to 34. pobjeda u karijeri legendarnog “The Liona” koji je do tog trenutka jedini poraz ubilježio u borbi s Oliverom McCallom. S druge strane, Mavrović nije znao za poraz do ovog susreta te je iza sebe imao savršeni omjer od 27-0, ali i titulu EBU europskog prvaka.

Lewis je te večeri u Mohegan Sun Areni jednoglasnom sudačkom odlukom zadržao WBC i Lineal titule, a za popularnu “Šaku sa Srednjaka” je nakon meča imao samo riječi hvale. Ni ovih dana bivši svjetski prvak nije zaboravio na srčanost koju je najpoznatija boksačka irokeza te večeri prezentirala u ringu, a najčudnije pobjede u svojoj karijeri prisjetio se uz ove riječi:

“Na ovaj dan 1998. godine sam jednoglasnom odlukom pobijedio vrlo čvrstog Željka Mavrovića. Time sam zadržao WBC i Lineal teškaške titule. Bio je ovo jedini poraz njegove karijere i mogu vidjeti zašto! #OneToughCookie”, napisao je Lewis na svom Facebook profilu.

Ranije smo napisali &ldquo;najčudnije pobjede u svojoj karijeri&rdquo; iz razloga &scaron;to ju je upravo tako nazvao Lewis u jednom od svojih intervjua iz 2006. godine.</p> <p>&ldquo;Najčudnija pobjeda u mojoj karijeri bi bila ona protiv Željka Mavrovića. Stavili su nas u ring u kojem su mi svjetla &lsquo;palila&rsquo; glavu. Bilo je toliko vruće, kao u sauni. Ujedno i te&scaron;ko jer se on stalno kretao. Bilo je jako čudno. On je trenirao dvije godine samo za taj meč, imao je veliku želju boksati protiv mene&rdquo;, izjavio je tada Lewis.</p> <p><iframe width="100%" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/ysBrm5rB72o" frameborder="0" allowfullscreen="">

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.