Jedan manje: Tromso u Koprivnici izbacio Slaven Belupo

"ZNATE kako je u Europi, sve možete izgubiti za pet minuta", govorio je uoči uzvrata 3. pretkola Europske lige trener Slaven Belupa Milivoj Bračun. Takav se scenarij otprilike i dogodio njegovoj momčadi koja na domaćem terenu u Koprivnici nije uspjela makar s minimalnom pobjedom proći organiziranu norvešku momčad. Tromso na Gradskom stadionu slavio s uvjerljivih 2:0, a oba je puta za vratara Silvija Rodića koban bio iskusni strijelac, nekadašnji napadač Rosenborga Sigurd Rushfeldt.

Slaven se iz Norveške vratio s nes(p)retnim porazom od 2:1, ali vrlo brzo Rushfeldt je poništio Šafarićev gostujući pogodak. Već tada potonule su nade Slavena koji je, paradoksalno, vrlo energično i dominantno započeo utakmicu.

Prvu prigodu imao je Jurić koji se probio s desne strane u kazneni prostor, dok su gosti očekivali centaršut i time unio veliku pomutnju. Izborili su domaćini korner, Posavec je izveo, a Mađar Csizmadia zaprijetio glavom. Lopta je otišla za malo preko gola.

Odličan početak Slaven Belupa nastavio se preko Poldrugača koji je ubrzo isprobao udarac, ali nije bilo dovoljno preciznosti u kontinuiranim pokušajima domaćih. Ta se praska, na žalost, nastavila do kraja susreta.

Nova velika prilika za Slaven stigla je u 13. minuti, kada Delić s lijeve strane u idealnoj poziciji, u sredini kaznenog prostora pronalazi Vojnovića koji puca dobro, gađjući desne rašlje, ali lopta odlazo pored gola.

U 14. minuti Norvežani su u vodstvu nakon prve ozbiljnije akcije. Pogotku Sigurda Rushfeldta kumovala je golema pogreška stoperskog para Slaven Belupa. Duga, visoka i ničija lopta posredstvom Kndusena jednostavno je preskočila Rogulja i Kokalovića, a iskusni napadač ne propušta iskoristiti takav poklon.

Već u sljedećoj minuti i dalje rastrčani Slaven ima priliku za izjednačenje, ali udarac glavom Kaje Rogulja bio je loš. Slaven se dobro drži unatoć teškoj situaciji u kojoj se našao: trebala su im, naime, dva pogotka da izbore produžetke. Pleli su domaći mrežu oko gola Norvežana, ali precizne završnice nije bilo. Norvežani su se predstavili kao agresivna, brza i rastrčana momčad, posebno nakon stečene prednosti. Njihova je igra bila lijepo organizirana i precizna.

U 28. minuti Šafarić je od strane Knarvika fauliran u opasnoj zoni, na samom rubu kaznenog prostora iskosa s lijeve strane. Posevec izvodi slobodnjak, a nakon povratne lopte prema petercu, udarac Marasa rješava blok Tromsoa.

Bračun hvatao produžetke s četiri napadača

Iako sve teže povezuju igru, igrači Slavena dolaze do prilika ispred Ramovića, ali iz slobodnjaka i kornera nije se izrodio pogodak. Tromso je do kraja poluvremena također imao nekoliko izglednih prigoda; u 36. minuti nakon odličnog kornera Knarvnika Reginiussen ne uspijeva dobro zahvatiti loptu, da bi već u sljedećoj akciji Moldskred zakomplicirao situaciju i upropastio izglednu priliku za šut s ruba šesnaesterca. Nije to bilo ništa u usporedbi s prilikom koju je u 45. minuti propustio Aljoša Vojnović kojem se otvorio veliki prostor, ali je napadač Slavena potezom viška zakasnio s udarcem i uništio zaista lijepu šansu.

Milivoj Bračun nije imao izbora; U 46. minuti u igru umjesto Posavca uvodi nezaliječenog Bojana Vručinu. Nakon četiri minute igre na Marasov centaršut natrčava Vojnović, ali opet nema preciznosti u udarcu. Lopta odlazi preko prečke,

U 54. minuti igru napušta Delić, a ulazi mladi Franjo Tepurić, još jedan napadač. Nakon svega dvije minute Tepurić ulazi u kazneni prostor, pronalazi Vručinu koji konačno podie publiku na noge, ali njegov udarac gosti skreću u korner.

U 59. minuti požutio je Larsen, a nakon dvije minute gostujući strateg povlači prvu izmjenu; umjesto Knarvika u igri je Haugen.

Tromso je i ranije mogao potvrditi prolaz

U 64. minuti sjajnu je priliku vrijednu potvrde plasmana u daljnje kvalifikacije za Tromso promašio Moldskred, koji zaboravljen od obrane Slavena sam istrčava pred vratara Rodića, ali zajedno uz njega, prebacuje i okvir gola.

U 69. minuti Bračun iz igre izvodi Vojnovića, a na travnjaku ga mijenja Matija Poredski. Ubrzo s "krađom" vremena kreće trener Hogmo; Lasena mijenja Yindestan, a Moldskreda Sequeira.

U 82. minuti završen je Slavenov europski put za ovu sezonu. Udarac iz kuta izveo je Lindpere, Sequeira je proslijedio loptu do usamljenog Rushfelda, a prvi strijelac norveške ekipe mirno je zabio za 0:2.

Publika u Koprivnici jedva je dočekala kraj susreta, iako se niti tijekom prvog dijela navijači nisu pretjerano iskazali....

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.