Jean Todt: "Schumacher može biti ponovno dobar kao nekad"

"MICHAEL SCHUMACHER vozač je Formule 1 s najviše titula. Premda ima 41 godinu, ako se spoje potrebne stvari, može ponovno ostvarivati rezultate kao nekad", komentirao je Jean Todt, predsjednik FIA-e i bivši šef Ferrarijeve F1 momčadi, izglede sedmerostrukog šampiona, koji u ovoj povratničkoj sezoni ne briljira u momčadi Mercedes GP, koju vodi stari Todtov suradnik Ross Brawn.

Kad su njih trojica bila zajedno, Ferrariju i Šumiju nitko nije bio do koljena. Todt je zadovoljan kako ove godine izgleda sezona. "Vrlo je napeto, postoji šest, sedam pilota i tri, četiri momčadi koje imaju realne izglede za osvajanje naslova ove godine. Dugo nismo imali tako napeto i otvoreno prvenstvo", kaže Todt.

Michelle Yeoh traži u Hrvatskoj lokaciju i priču za snimanje novog filma

Sa suprugom Michelle Yeoh, zvijezdom filma "Tigar i zmaj", u Hrvatskoj promovira akciju FIA-e "Učinimo ceste sigurnima". Oduševljeni su Hrvatskom i njezinom obalom. Michelle je spojila ugodno s korisnim pa nam je otkrila da u Hrvatskoj traži zgodnu lokaciju i priču za snimanje filma. 

Danas ih je u Vili Dalmaciji ugostio splitski gradonačelnik Željko Kerum, koji se nije previše smeo uglednim gostima. Pojavio se odjeven u crno, s ležerno otkopčanom košuljom. Dok se iz svoje kuće spuštao nepunih stotinjak metara do Vile Dalmacije, u ruci je nosio vrećicu iz dućana u kojoj su bile - šlape! Popodne se očito sprema otisnuti na debelo more.

"Nisam htio konkretno da ne bi ispalo da sad nešto žicam"

Kerum je iz sve snage lobirao za Split i Dalmaciju i time prilično impresionirao svoje goste, koje je oduševilo i to što su ih dočekali prevoditelji i za engleski i za francuski. Premda su svi očekivali, Kerum ni slova nije izustio ni o Ferrariju, a ni o mogućnosti da Split i okolica budu domaćini nekog međunarodnog auto-moto natjecanja.

"Bio sam onako općenit da ne bi ispalo da sad tu nešto žicam", otkrio je tajnu svog pristupa splitski gradonačelnik.

"Recite prijateljima da dođu u Split, najbolje na proljeće ili u jesen, ljeti smo puni..."

"Ako vi možete reći svojim prijateljima da dođu u Split, najidealnije bi bilo na proljeće ili u jesen. Ljeti smo ionako puni. Split se ne može uspoređivati ni s Pescarom, ni Anconom, a ni Dubrovnikom. To što mi imamo, nema nitko", ustvrdio je Kerum. 

Todta i suprugu upoznao je i s političkom situacijom, ali nije pretjerivao kao kad mu u posjet dođu veleposlanici. Nije ih pitao ni za Olivera. "Narod me izabrao, siguran sam da još uvijek imaju povjerenje u mene. Imam puno želja, emocija, ali i puno prepreka da ostvarim svoj naum, ali mislim da ću uspjeti", kazao je Kerum. 

Todta je impresionirao i Josip Stojanović Jolly, koji ih je dočekao na aerodromu te sredio susret s Kerumom u Splitu. Predsjednik FIA-e kod Keruma je došao u pratnji Marijana Kostrenčića, predsjednika Hrvatskog auto i karting saveza, te Zrinka Gregureka, glavnog tajnika HAKS-a.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.