Janka milimetar do Velikog kristalnog globusa, Kostelić ponovno u TOP 10

NAKON prve vožnje veleslaloma na završnici Svjetskog kupa u Garmisch-Partenkirchenu u vodstvu je Švicarac Carlo Janka, ispred Talijana Davidea Simoncellija i Amerikanca Teda Ligetyja. Naš Ivica Kostelić je deseti, sa sekundom i 28 stotinki zaostatka.

Carlo Janka uoči ove utrke ima 38 bodova prednosti pred Austrijancem Benjaminom Raichom, koji je prvu vožnju okončao na 11. mjestu sa sekundom i 33 stotinke zaostatka za Švicarcem, i u drugoj će mu vožnji, osim briljantnog nastupa, trebati Jankina greška kako bi zadržao kakve-takve izglede uoči sutrašnjeg slaloma, posljednje utrke sezone.

U utrci za Mali kristalni globus u veleslalomu teoretski je uoči Garmischa bilo pet skijaša (petoplasirani Kjetil Jansrud za Tedom Ligetyjem zaostaje 98 bodova), ali i tu stvari nisu daleko od razrješenja. Drugoplasirani veleslalomaš Massimiliano Blardone imao je startni broj jedan, ali je napravio katastrofalnu grešku zbog koje na koncu ima ogroman zaostatak od 8.79 sekundi. Austrijanac Marcel Hirscher u cilj je ušao sa zaostatkom od 79 stotinki iza Raicha odnosno 51 iza Ligetyja pa je tako glavni konkurent Amerikancu za Mali globus Benni Raich. Jansrud na petom mjestu ima 29 stotinki slabije vrijeme od Ligetyja, ali osim pobjede treba mu i odustajanje olimpijskog pobjednika u kombinaciji sa ZOI u Torinu 2006.

Ivica Kostelić imao je najbolji mogući broj obzirom da nije član prve jakosne skupine -sa starta je krenuo 16. i sigurnom, ali preopreznom vožnjom bez puno riskiranja ostvario je deseto vrijeme prve vožnje.

Svjetski kup skijaša, veleslalom, Garmisch Partenkirchen, 1. vožnja:  

1. Carlo Janka (Švi) 1:08.43

2. Davide Simoncelli (Ita)+ 0.17

3. Ted Ligety (SAD) +0.28

4. Kjetil Jansrud (Nor) +0.57

5. Philipp Schörghofer (Aut) +0.71

6. Didier Cuche (Švi) +0.73

7. Cyprien Richard (Fra) +0.78

8. Sandro Viletta (Švi) +1.03

9. Alexander Ploner (Ita) +1.14

10. Ivica Kostelić (Hrv) +1.28 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.