Izvještaj Fife: Bin Hammam i Warner pokušali podmititi saveze karipskih država

ETIČKO povjerenstvo Međunarodne nogometne federacije (FIFA) u izvještaju napisanom na 17 stranica obavijestilo je FIFA-in Izvršni odbor o nedvojbenim koruptivnim radnjama dvojice istaknutih članova.

Britanska novinarska agencija Press Association došla je u posjed preslike tajnog dokumenta koji je Etičko povjerenstvo prošlog tjedna dostavilo šefovima kao i dvojici suspendiranih članova IO-a: Jacku Warneru iz Trinidada i Tobaga i Mohamedu Bin Hammamu iz Katara.

Zaključak naveden u izvještaju govori da su Warner, inače zamjenik FIFA-ina predsjednika Seppa Blattera i predsjednik CONCACAF-a (Nogometni savez Srednje, Sjeverne Amerike i Kariba), i Bin Hammam, predsjednik Azijske nogometne federacije (AFC), pokušali i djelomično uspjeli podmititi 25 predsjednika nogometnih saveza karipskih država koje su okupili na sastanku u svibnju. Zauzvrat su od svih predstavnika tražili da na izborima za FIFA-ina predsjednika, koji su se održali 1. lipnja u Zürichu, glasuju za Bin Hammana, jedinog oponenta Seppu Blatteru.

U ponedjeljak je, upoznat s izvještajem, dotad suspendirani Jack Warner podnio neopozivu ostavku na sve dužnosti.

Iz FIFA-e su potom zatvorili istražni postupak protiv njega.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.