SP U KOŠARCI

Izbornik Srbije: Glupa reakcija Jokića. Čestitam Španjolcima, presudio je Gasol

Foto: EPA

SRBIJA je u posljednjem susretu druge faze Svjetskog prvenstva u Kini poražena od Španjolske 81:69 (13:20, 32:17, 22:19, 14:13) i sada je čeka teži put do medalje. Protivnik u četvrtfinalu bit će joj Argentina, a na putu do finala nije izbjegla Amerikance, što je Španjolcima ovom pobjedom pošlo za rukom.

>> ŠPANJOLSKA - SRBIJA 81:69 Španjolci šokirali Srbe i izbjegli SAD do finala

>> Srbi nakon poraza: "Iznenadili su nas. Nisu suci krivi, mi smo bili katastrofa"

Izbornik Srbije Aleksandar Đorđević ističe da je Jokićev potez koji je prethodio isključenju bio glup, a nije toliko nezadovoljan igrom svoje ekipe.

"Čestitam Španjolskoj. Izbacili su nas iz naše igre, poremetili su ono što smo planirali napraviti. Nismo dobro odgovorili na njihove promjene obrane, neke lopte smo izgubili neobjašnjivo. S ukupno 17 izgubljenih lopti i ovakvom igrom, čak i za nas je pobjeda bila van dometa", rekao je izbornik Srbije nakon poraza i odmah se osvrnuo na Jokićevo isključenje, drugo na turniru u Kini:

"Srčano smo odigrali drugo poluvrijeme, ali nije mi se svidjela glupa reakcija našeg igrača. Mogli smo izgubiti utakmicu i s njim, ako je protivnik bolji, ali on je trebao ostati na terenu i biti jedan od lidera ekipe", dodao je Đorđević.

>> Jokić opet isključen. Ovaj put ga nitko nije provocirao, samo je planuo

U nastavku je Srbija pokušala uhvatiti priključak, u jednom trenutku se vratila na -8, ali Španjolci su bili preiskusni da bi prokockali prednost.

"Uspjeli smo uhvatiti priključak, igrali smo dobru obranu i poremetili im organizaciju napada, koja je u prvom poluvremenu bila sjajna. Međutim, greške u obrani koje smo radili u drugoj četvrtini bile su očite, pa i nedopustive protiv momčadi kao što je Španjolska", rekao je Sale Đorđević pa zaokružio svoje izlaganje:

"Oni su vrlo iskusni, imaju sjajne razigravače, bekove, kao i jednog dodatnog pleja, Marca Gasola, što je bilo krucijalno. Skratili su rotaciju, bili su bolji večeras i zasluženo pobijedili."

Standings provided by Sofascore LiveScore
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.