Euro 2020

Izbornik Austrije se žali na problem koji je imala i Hrvatska. "Ovo nema smisla"

Foto: EPA

IZBORNIK Austrije Franco Foda smatra da UEFA treba pronaći način da se utakmica osmine finala između njegove reprezentacije i Italije igra pred navijačima ovih zemalja.

"Jedno od rješenja je da UEFA promijeni stadion"

Prema sadašnjem planu, ovaj susret zakazan je za subotu od 21:00 sat na Wembleyju, ali zbog koronavirusa navijači iz Italije i Austrije vrlo vjerojatno neće moći putovati u Veliku Britaniju.

"Bilo bi čisto ludilo ako naši navijači ne budu na utakmici. Nema smisla igrati u Londonu. Ne pruža se svaki dan prilika da igraš osminu finala. Kako stvari stoje, neće biti skoro nijedan naš navijač na utakmici. UEFA je sve do sada perfektno organizirala, ali u ovom slučaju, radi interesa navijača, nadam se da će se pronaći rješenje. Jedno od rješenja je da se promijeni stadion", kazao je Foda.

Isti problem imala je i Hrvatska

Italija je do osmine finala došla osvajanjem prvog mjesta u skupini A ispred Walesa, Švicarske i Turske, dok je Austrija bila druga u skupini C iza Nizozemske te ispred Ukrajine i Makedonije.

Reprezentacija Hrvatske imala je isti problem kao i Austrija. Izabranici Zlatka Dalića su u skupini D svoje utakmice igrali na Wembleyju i Hampden Parku, tako da su nastupali pred vrlo malim brojem hrvatskih navijača.

"Nama je veliki minus što nema naših navijača jer se zna koliko nama oni znače. Dalje, mi putujemo, nismo u kampu kao drugi ovdje. Mi o tome pričamo, ali nema alibija, mi moramo istrčati i dati sve od sebe. Nije pošteno, ali nije to nitko slagao namjerno. Za nas je to najgore moguće, njihovi mogu doći, a naši ne mogu, ali što možemo... Česi su sutra u istoj situaciji kao mi", kazao je Dalić pred susret protiv Češke u 2. kolu kada je Hrvatska remizirala 1:1.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.