Iz Mercedesa se ispričali Schumacheru zbog pogreške

ŠEF SPORTSKOG ogranka Mercedesa Norbert Haug ispričao se Michaelu Schumacheru zbog pogreške koja je uvjetovala njegovo odustajanje na Velikoj nagradi Malezije, trećoj ovosezonskoj utrci Formule 1. Schumacher je startao na VN Malezije s osme pozicije, ali je već u desetom krugu morao zaustaviti svoj bolid uz stazu. Razlog takovog zaustavljanja bio je olabavljen stražnji lijevi kotač.

"Šteta što nisam mogao završiti utrku, ali na nasreću se izgubila matica koja je stražnji lijevi kotač držala pričvršćenim za bolid. Prilikom vožnje iznenada sam osjetio nestabilnost i nisam više mogao upravljati. U početku sam mislio da to ima nekakve veze s ovjesom, ali kada sam se zaustavio i pogledao, bilo je očito da matica fali. Neobično je da se to dogodilo jer na testiranjima nikad nismo imali takvih problema. Sada se nema smisla ljutiti zbog takve situacije već se sve mora prihvatiti kao dio sporta i gledati prema naprijed. Barem je moj momčadski kolega (Nico Rosberg) došao do našeg prvog postolja i sretan sam zbog njega i momčadi", rekao je Schumacher.

"Žao nam je Michaela i ispričavamo mu se jer je dobro krenuo i držao kvalitetno šesto mjesto kada je matica od kotača otpala i uvjetovala njegovo odustajanje. Čeka nas naporan rad kako bismo osigurali napredak i pouzdanost našeg bolida u budućnosti", izjavio je Haug, a momčadski šef Ross Brawn najavio je istragu kompletnog incidenta kako bi se točno ustvrdilo tko je napravio pogrešku koja je zaustavila sedmerostrukog svjetskog prvaka na putu ka osvajanju bodova.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.