ADRIA TOUR ZADAR

Ivanišević: Hvala vizionaru Novaku. Bilo je stresno biti direktor

Foto: Index

DANAS je održana konferencija za medije prije svečanog otvaranja drugog ovoljetnog turnira Adria Tour. Nakon što su najbolji tenisači svijeta odmjerili snage u Beogradu, teniski spektakl stigao je u Zadar. 

Tijek konferencije za medije: 

Prvo su pred novinare izašli Nikolina Babić, predsjednica Hrvatskog teniskog saveza, Goran Ivanišević, direktor Adria Toura Zadar, i Đorđe Đoković, direktor cijele organizacije Adria Toura. 

"Pozdrav svima. Odmah na početku se želim zahvaliti obitelji Đoković i svima koji su nam pomogli da organiziramo trenutno najveći događaj na svijetu ovdje u Zadru. Što se tiče mjera zbog koronavirusa, mi radimo sve što možemo, a gledatelje pozivamo da i oni sami naprave sve što mogu", rekla je Nikolina Babić, predsjednica Hrvatskog teniskog saveza na otvaranju presice nakon koje se medijima obratio Goran Ivanišević.

"Napokon možemo kompletirati osmoricu veličanstvenih. Novak Đoković, Alexander Zverev, Andrej Rubljov, Marin Čilić, Grigor Dimitrov, Peđa Krstin, Danilo Petrović su imena koja će nastupiti. Možemo očekivati dva lijepa dana tenisa. Bilo je stresno biti direktor ovog turnira, ali želio bih se zahvaliti Novaku, vizionaru ovog događaja", rekao je Ivanišević. 

Glavni čovjek projekta

U Zadar je stigao i Đorđe Đoković, brat Novaka Đokovića i organizator cjelokupnog projekta Adria Tour. 

"Da nema koronavirusa, ovaj događaj ne bi postojao, tako da smo na jedan način zahvalni na prilici koja nam se pružila. Pripreme teku u najboljem mogućem tonu, očekujemo sjajan tenis i jedan pravi teniski spektakl", rekao je Đorđe Đoković, brat Novaka Đokovića i direktor cijelog Adria Toura. 

Đoković je oduševljen Zadrom

Nakon čelnih ljudi ovog događaja pred novinare će izaći i tenisači koji će, predvođeni Novakom Đokovićem, odmjeriti snage na teniskom spektaklu u Zadru. 

"Prije svega hvala svima koji su tu i koji prate ovaj naš događaj. Drago mi je da ste se odazvali u velikom broju i što ste omogućili da se ovo dogodi u Zadru. Prvi put sam u Zadru i jako sam uzbuđen. Nadam se da nas čeka teniski spektakl", rekao je Đoković i nastavio sa zahvalama za tenisače i organizatore pa predao riječ Borni Ćoriću: 

"Jako sam sretan da sam ovdje. Moram zahvaliti Novaku što je sve ovo organizirao i što me pozvao. Veliko mi je zadovoljstvo igrati ovdje, kad god sam dosad igrao ovdje, bila je sjajna atmosfera", rekao je Ćorić s kojim se oko atmosfere u Višnjiku složio i Marin Čilić.

Dio presice na engleskom

Kad su svoj dio odradili Novak i hrvatski tenisači, krenuo je dio presice na engleskom, a otvorio ga je Bugarin Grigor Dimitrov.

"Drago mi je da je došlo do ovog turnira jer smo se zbog pauze našli u situaciji da ne možemo igrati i odmjeravati snage jedni s drugima. Ovdje je jako lijepo i vjerujem da ćemo uživati", rekao je Dimitrov pa riječ predao Zverevu:

"Imam li posebne želje s kim želim igrati ovdje? Ne želim igrati s Novakom, njega mi je već dosta", rekao je Nijemac i nasmijao okupljene novinare. Nakon njega je riječ uzeo Andrej Rubljov koji je rekao kako je u Zadru tek pet sati, ali da uživa svakom minutom. 

Posveta Draženu

Na kraju konferencije za medije pred novinare je izašla Biserka Petrović koja je Novaku Đokoviću poklonila dres s brojem 3, a srpski tenisač je njoj poklonio teniski reket.

"Hvala vam što ste došli, gospođo Biserka, dirnut sam ovim poklonom. Što reći o Draženu, on je ikona sporta, divila mu se cijela Amerika, cijeli svijet. Imao sam priliku slušati nekoliko vaših intervjua, najdublji utisak na mene ostavio je dokumentarac Jednom braća. Čast mi je što danas stojim ovdje s vama", rekao je Novak. 

Ulaznice za 120 kuna

Adria Tour počinje svečanim otvaranjem u 17 sati, a zatim slijede ekshibicija Novaka Đokovića i zvijezda Toura (17:30) te ždrijeb u 19 sati.

Subotnji teniski program počinje u 12 sati ekshibicijskim susretom Donne Vekić i Olge Danilović, a nastavlja se prvim dijelom programa koji počinje u 14 sati i drugim s početkom u 19 sati. Nedjeljni tenis počinje u 14 sati, dok su finalni susreti na rasporedu u 20 sati. 

Ulaznice za Adria Tour mogu se kupiti u sustavu ulaznice.hr te od utorka na blagajni ŠC-a Višnjik već od 120 kuna. Ulaznica za Adria Tour kupljena za 19. lipnja vrijedi i za koncert Gibonnija, ulaznica za turnir kupljena za 20. lipnja vrijedi i za koncert Petra Graše, dok ulaznica za turnir kupljena za 21. lipnja vrijedi i za koncert gosta iznenađenja.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.