Ivan Kljaković Gašpić pobjednik regate u Splitu

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

REKORDNA jedriličarska regata CRO Melges 24 Cupa u Splitu završila je pobjedom bivšeg hrvatskog olimpijca Ivana Kljakovića Gašpića s posadom Universitas Nova. Hrvatska jedriličarska Liga prvaka u prvoj je regati jesenskog dijela sezone okupila čak 16 brodova i 74 jedriličara koji su u dva dana po lijepim uvjetima odradili pet jedrenja. Četiri različita pobjednika i razlika od samo jednog boda između prvoplasirane posade Universitas Nova i drugoplasiranog Panjića Luke Šangulina pokazuje da je konkurencija u floti sve žešća, a o pobjedniku često odlučuju nijanse. 

Prvi je dan pripao Luki Šangulinu koji je u uvjetima laganijeg vjetra s dvije uvjerljive pobjede bio vodeći ispred Universitas Nove, no drugi je dan vjetar malo pojačao, a Bambi i ''studenti'' najbolje su iskoristili situaciju i nakon pet održanih jedrenja podigli pehar pobjednika ispred biogradske posade. Treće mjesto na postolju osvojila je posada broda Razjaren, dok je u konkurenciji Corintian (amaterskih) posada najbolji bio Mataran 24 ispred Zena i Oragea.  

"Nakon gotovo pet mjeseci stanke opet smo sjeli u naš dragi Melges. Prvi dan smo malo tražili ritam, ali posljednja tri jedrenja smo super odradili te u direktnoj borbi za nijansu isplivati naprijed. Presretni smo što priča napreduje s CRO Melges 24 Cupom, te se veselimo nastavku uzbudljive jesenske sezone koja nam donosi još regatu u organizaciji Labuda te državno prvenstvo u Zadru.

Velike čestitke organizatoru JK Mornar i svim jedriličarkama i jedriličarima s kojima smo zajedno s mnoštvom malih optimista obojali jedrima more ispred Splita ovaj vikend", izjavio je Kljaković Gašpić. Iduća regata CRO Melges 24 Cupa na rasporedu je od 30. rujna do 2. listopada opet u Splitu, u organizaciji Jedriličarskog kluba Labud.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.