HNL

ISTRA - HAJDUK 1:0 Treći poraz Hajduka zaredom

Foto: Nel Pavletić / Pixsell

DERBI ZAČELJA HNL-a u 10. kolu pripao je Istri. Gol je postigao Matej Vuk u 87. minuti. Mijo Caktaš je za Hajduk promašio penal u 76. minuti.

Istra do tek druge pobjede sezone, Hajduku treći poraz zaredom

Do bijega s dna i tek druge pobjede od početka prvenstva Istra je došla tri minute prije kraja utakmice. Blagojević je centrirao, Galilea pucao na drugoj stativi. Posavec je obranio, ali Galilea je pokupio odbijanac i dodao do Vuka koji je zabio sa šest metara. VAR je provjeravao je li bilo ofsajda prilikom dodavanja u kaznenom prostoru Hajduka, ali pregledavanje snimke pokazalo je da nije. Tako su Bili izgubili i treću prvenstvenu utakmicu zaredom.

VAR je donio penal Hajduku i potvrdio gol Istre

To je bila kruna dramatične završnice utakmice u Puli. Devet minuta ranije Hajduk je, također nakon konzultacija s VAR-om te pregledavanja snimke, dobio penal. Diamantakos je signalizirao da mu je netko od domaćina rukom blokirao udarac i tražio da sudac pregleda snimku. Nakon što je Pejin to napravio, pokazao je na penal te usput pokazao Galilei žuti karton zbog igranja rukom. Međutim, Caktaš je iz penala promašio vrata. Jurić je otišao u lijevu stranu, a lopta Hajdukovog kapetana pored desne stative, u gol-aut.

Obje momčadi su serijom promašaja pokazale zašto su igrale derbi donjeg dijela HNL-a

Hajduk je bio bolji većinu utakmice u kojoj su obje momčadi promašile niz velikih prilika te tako pokazale zašto su do ove utakmice postigle samo pet (Istra) te deset (Hajduk) golova. Do 18. minute čak je tri puta Gyurcso centrirao, a Jukić neprecizno pokušavao glavom. Međutim, nije Istra ostajala dužna, upravo suprotno. Do 15. minute propustila je realizirati tri sjajne šanse, točnije jednu od njih "nije uspio" zabiti Caktaš, kada je zamalo postigao autogol na ubačaj s desne strane.

Do kraja poluvremena tri velike prilike imao je i Hajduk, a jednu Istra. Caktašev udarac glavom iz blizine Hujber je izbio na gol-crti. Jairo se zatim upravo Hujbera oslobodio lažnjakom i pucao s 15 metara, ali u golmana Jurića. Hajduk je zamalo zabio nakon najljepše akcije na utakmici, u 39. minuti. Diamantakos je sjajno odigrao za Gyurcsa, koji je proslijedio do Caktaša na desetak metara, ali njegov šut blokirao je Bosančić i tako spasio siguran gol. Konačno, jako sadržajan prvi dio zaključila je Istra. Špoljarić je proigrao Gržana, koji je sam s desne strane izašao pred Posavca, ali i pucao pored gola.

Zatišje pred dramu u nastavku prekinula je samo jedna prilika Hajduka

U drugom poluvremenu prije iznimno uzbudljive završnice je jedino vrijedna spomena velika prilika Hajduka u 60. minuti. Vušković je odlično proigrao Čolinu, a ovaj je centrirao na prvu, gdje je Diamantakos pucao pokraj gola. 

Sastavi:

ISTRA

Jurić; Hujber, Einar, Bosančić, Sergi - Halilović, Blagojević - Špoljarić, Gržan, Vuk - Guzina.

HAJDUK 

Posavec; Jakoliš, Vušković, Mujakić, Čolina - Jurić, Jradi - Jairo, Caktaš, Gyurcso - Diamantakos.

Ponudu za utakmice hrvatskog prvenstva pogledajte na Germaniji

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.