ISPUNITE ZADNJU ŽELJU MALOM NAVIJAČU Pošaljite mu božićnu čestitku

Foto: Twitter

BRADLEY LOWERY, petogodišnji fanatični navijač Sunderlanda, više od pola kratkog života hrabro se bori s rakom.

Sada, dva mjeseca prije neminovne smrti i nakon što je momčad kluba kojeg obožava izveo na teren protiv Chelseaja i uz skandiranje tisuća navijača zabio gol Asmiru Begoviću, ima samo jednu, posljednju želju; kako je rekao "dobiti tisuće božićnih čestitki".

Simpatičnom i vječno nasmijanom klincu, čija je zloćudna bolest u terminalnoj fazi i kojem više nema pomoći, odgovorile su neznani sa svih krajeva svijeta i samo jučer dobio ih je 28 tisuća, nakon što je kampanju slanja čestitki malom nogometnom fanu pokrenuo navijač Evertona, kluba koji je krajem ljeta platio 200 tisuća funti za Bradelyevo liječenje. 
Bradleyu je neuroblastom dijagnosticiran 2013. i od tada se njegovi roditelji i on stalno bore sa zloćudnom bolešću. Pri tome su im pomogli brojni ljudi i udruge, a kada je Bradley otišao na tretman antitijelima u New York, za liječenje je uz spomenutih Evertonovih 200, prikupljeno još 500 tisuća funti.
 
Nažalost, sve to nije pomoglo. Bolest se nakon dvije godine kemoterapije, kada je Bradley i službeno bio izliječen od raka te godinu i pol uživao u normalnom životu kao i svako dijete, podmuklo vratila ovog ljeta, a njegova majka Gemma ističe da bi daljnje liječenje njenom sinu samo dalo još malo vremena, odnosno produljilo agoniju. 
Iznimno veseli i druželjubivi dječak za zadnju želju odabrao je upravo primanje čestitki kako bi barem tako komunicirao s vanjskim svijetom, jer posljednji tretman prima praktično bez imuniteta, pa se ne može družiti s ostalim ljudima kako ne bi ugrozio ionako fatalno narušeno zdravlje. 
 
Pošaljite i vi čestitku malom velikom Bradleyu. 
 
Adresa je 
 
Bradley Lowery, 5 Attlee Avenue, Blackhall Rocks, Hartlepool TS27 4BY, England. 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.