Inter dovodi 34-godišnjeg napadača za 10 milijuna eura

Foto: EPA

AUSTRIJSKI napadač srpskih korijena Marko Arnautović (34) novi je igrač Intera, javlja talijanski transfer insajder Fabrizio Romano. Austrijskog napadača Inter će Bologni platiti deset milijuna eura. Za Arnautovića je to povratak u klub čiji je član bio u sezoni 2009./2010. Pod Joseom Mourinhom tada je upisao samo tri nastupa jer se nije mogao nametnuti u tada najboljoj ekipi svijeta koja je osvojila Tripletu.

Arnautović je stigao u Bolognu 2021. godine iz kineskog SH Porta za tri milijuna eura. Dvije sezone u nizu bio je najbolji igrač, zabio je 25 golova ukupno u svim natjecanjima. Za Bolognu je ugovorom vezan još dvije godine. U mladosti je bio ogroman talent, no zbog teškog karaktera i nediscipline nikad nije uspio ispuniti svoj potencijal. Igrao je za mlade momčadi Austrije Beč i Rapida, bio je u Twenteu, Interu, Werderu, Stoke Cityju i West Hamu.

Transfer iz West Hama u Kinu bio mu je najveći u karijeri i bio je vrijedan 35 milijuna eura. Najviše se zadržao u Stoke Cityju, gdje je odigrao 145 utakmica, zabio 26 golova i upisao 32 asistencije. Za austrijsku je reprezentaciju upisao 102 nastupa i zabio 33 gola.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.