Indijci slave Štimca nakon velike pobjede: Sanjamo SP. Igore, hvala ti

Foto: Profimedia

NOGOMETAŠI Indije u 1. kolu skupine A druge faze azijskih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo pobijedili su u gostima Kuvajt 1:0 i tako napravili veliko iznenađenje. Momčad Igora Štimca odigrala je jako dobru utakmicu, a do pobjede je došla golom Manvira Singha u 76. minuti. Navijači Indije na Twitteru su nakon utakmice oduševljeno komentirali pobjedu svoje reprezentacije. Ovo su neki komentari:

"Igrali smo impresivno i ofenzivno. Što je najvažnije, Igor Štimac poboljšava igru iz utakmice u utakmicu."

"Sanjamo SP zahvaljujući Igoru Štimcu."

"Najbolja Štimčeva utakmica u taktičkom smislu. Donosio je savršene odluke, radio je dobre izmjene i jako dobro vodio utakmicu."

"Igrali smo bez dva standardna igrača, nismo igrali prijateljske utakmice prije početka kvalifikacija i pobijedili smo Kuvajt. Dajte malo respekta za Štimca."

"Igore, hvala vam za sve što ste napravili za nas. Ovo je ogromno, osjećam se posebno."

Ova pobjeda vrlo je važna za Indiju u nastavku kvalifikacija jer joj je Kuvajt izravni konkurent. Naime, iz druge faze azijskih kvalifikacija prve dvije reprezentacije iz svake od devet skupina idu u treću fazu kvalifikacija. 

U ovoj skupini je i Katar, koji je deklasirao Afganistan 8:1 i ogroman je favorit za prvo mjesto, dok će se za drugo gotovo sigurno boriti Indija i Afganistan. Kad bi uspio proći skupinu, Štimac bi za odlazak na SP u trećoj rundi morao osvojiti jedno od prva dva mjesta u skupini sa šest reprezentacija, što bi bilo ravno senzaciji. Treće i četvrto mjesto vodilo bi ga u dodatnu rundu za ulazak u baraž.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.