HNL

Indijci navalili na društvene mreže Šibenika, tisuće ih postavlja isto pitanje

Foto: Hrvoje Jelavić/PIXSELL

VEĆ SMO pisali da je Šibenik doveo 28-godišnjeg braniča i dokapetana indijske reprezentacije Sandesha Jhingana, a još se čeka samo službena registracija i predstavljanje.

To čekanje, čini se, posebno izluđuje indijske ljubitelje nogometa. Naime, proteklih dana pohrlili su na Šibenikove društvene mreže, posebice na Instagram. Njih preko tisuću postali su pratitelji hrvatskog kluba i sada svaka objava ima na desetke, a neke i na stotine komentara u kojima Indijci traže predstavljanje svog miljenika Jhingana.

Tako ćete ispod svake objave vidjeti da dominiraju komentari u kojima piše "Announce Jhingan" i "Where is Jhingan?", odnosno "Predstavite Jhingana" i "Gdje je Jhingan?", a poneki se odluče i za Google prevoditelj, pa pišu komentare na lošem hrvatskom. Popularni su i komentari u kojima se raspituju gdje se mogu gledati utakmice Šibenika u Indiji, a jedan Indijac udijelio je Šibeniku i savjet: "Jhingan i pametni marketing bi mogli učiniti ovaj klub bezobrazno bogatim."

Slažu se s njim i brojni drugi sunarodnjaci, koji ističu da će broj navijača Šibenika sada sigurno porasti. Pronašli smo i komentar napisan prije tjedan dana u kojem, uz emoji smijeha, stoji: "Jhingan ima 327 tisuća pratitelja, a Šibenik 6480." Svega nekoliko dana poslije Šibenik ima gotovo 7600 pratitelja, a jasno je i zašto.

Indijce je posebno razljutila objava od prije četiri dana u kojoj je Šibenik priopćio povratak Antonija Jakoliša na Šubićevac. Najpopularniji komentar ispod te objave bio je: "Ovu objavu nitko nije čekao. Predstavite Jhingana!"

Jasno je da indijskim nogometnim fanaticima dolazak Jhingana u Šibenik znači mnogo, jer rijetko se događa da indijski nogometaši odlaze u Europu. Štoviše, Jhingan će postati njihov jedini aktualni reprezentativac koji igra izvan Indije.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.