Index bira: Najmomčad osmine finala SP-a

DONOSIMO vam najbolju momčad osmine finala Svjetskog prvenstva u Južnoj Africi. Među odabranima se nalaze Eduardo, Sergio Ramos, Juan, Gabriel Heinze, Arjen Robben, Ramires, Kevin Prince Boateng, Mesuz Oezil, Thomas Mueller, Carlos Tevez i Luis Suarez.

Eduardo (Portugal): Eduardo je protiv Španjolske izgledao vrlo sigurno i jedan je od glavnih zaslužnih što je Furija pobijedila sa samo jednim golom razlike. Čak je kod gola i zaustavio prvi udarac Ville, dok kod odbijanca više nije imao nikakve šanse.

Sergio Ramos (Španjolska): Ramos je cijelo prvo poluvrijeme utakmice vodio veliku bitku s Coentraom, dok je u drugom poluvremenu Portugalac bitku sasvim izgubio pa je Ramos sudjelovao u brojnim napadačkim akcijama, nekoliko puta opasno zaprijetivši na gol Eduarda.

Juan (Brazil): Bez dvojbe jedan od najboljih, ako ne i najbolji stoper na Svjetskom prvenstvu. Osim što je protiv Čilea bez pogreške obavljao sve defenzivne zadaće, zabio je i prvi gol, koji je utabao put za pobjedu Carioca i prolazak u četvrtfinale.

Gabriel Heinze (Argentina): Iako je prije SP-a spominjan kao vjerojatno najslabija karika argentinske momčadi, utakmicu protiv Meksika Heinze je odigrao jako dobro u defenzivi, nekoliko puta izvrsno spriječivši napade pokretnih Meksikanaca.

Arjen Robben (Nizozemska): Vidi se kako Robben još nije stopostotno spreman, ali i ovakav Robben može riješiti utakmicu. Slovaci su to najbolje spoznali, a njegov zgoditak Muchi jedan je od najljepših u osmini finala.

Ramires (Brazil): Felipe Melo će teško pronaći put povratka u prvu momčad Carioca nakon što je Ramires zabljesnuo protiv Čilea. Osim defenzivnog dijela, koji je odradio savršeno, Ramires je izvrsnim prodorom bio začetnik i kreator posljednjeg brazilskog gola, koji je u mrežu strpao Robihno.

Kevin Prince Boateng (Gana): Boateng je bio nedvojbeno najbolji igrač povijesne pobjede Gane nad SAD-om i prolaska u četvrtfinale Svjetskog prvenstva. Svojim golom otvorio je utakmicu i pogurnuo Afrikance među osam najboljih na svijetu.

Mesut Oezil (Njemačka): Mesut si je vjerojatno već sad osigurao naslov najboljeg mladog igrača u Južnoj Africi. Ozilovim golom srušena je Gana, a bio je i igrač utakmice u uništavanju Gordog Albiona rezultatom 4:1.

Thomas Mueller (Njemačka): Dva gola i asistencija mladog ofenzivca protiv Engleske dovoljni su da ga se proglasi jednom od najsvjetlijih točaka osmine finala SP-a. Mladi igrač Bayerna bio je upravo briljantan...

Carlos Tevez (Argentina): Dugo je vremena Argentina čekala na eksploziju Carlosa Teveza, a ona se napokon dogodila u osmini finala protiv Meksika, gdje je sa dva gola napadač Cityja torpedirao El tri. Drugi gol bio je posebno upečatljiv, a nema sumnje da će isti konkurirati za najgol SP-a.

Luis Suarez (Urugvaj): Svjetsko prvenstvo Suarez je započeo u prvoj brzini, međutim, već nakon desetak dana bio je u petoj. Sa dva gola Suarez je potopio Južnu Koreju, postavši glavni zaslužni što je Urugvaj nakon 40 godina ušao u četvrtfinale. Drugi gol protiv Azijaca posebno je impresivan.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.