Europske lige

Il Fenomeno dogovorio suradnju s klubom u kojem je kao igrač eksplodirao

Foto: EPA-EFE

NIZOZEMSKI De Telegraaf piše kao je aktualni viceprvak Eredivisie PSV Eindhoven sklopio partnerstvo s brazilskim Cruzeirom, klubom koji se trenutno nalazi na prvom mjestu brazilske Serie B i djeluje kao vodeći kandidat za povratak u najviši rang tamošnjeg nogometa.

Najsnažnija poveznica Cruzeira i PSV-a je brazilska legenda Ronaldo Nazario, aktualni vlasnik brazilskog drugoligaša u kojem je kao igrač započeo svoju nezaboravnu karijeru. Ronaldo je za Cruzeiro debitirao kao 16-godišnjak i tijekom karijere u Brazilu zabijao otprilike gol po utakmici.

U PSV je došao poslije savjeta druge legende

Bio je dio brazilske reprezentacije na Svjetskom prvenstvu 1994. kao 17-godišnjak, a nakon tog ljeta je na savjet reprezentativnog kolege Romarija koji je ranije igrao u PSV-u potpisao za nizozemski klub. 

U Europi je odmah eksplodirao i u dvije sezone zabio 54 gola u 58 nastupa, nakon čega je igrao još za Barcelonu, Inter, Real Madrid, Milan i Corinthians, osvojio je Svjetsko prvenstvo kao najbolji strijelac 2002. godine te zlatnu loptu u dresu Intera. 

Pored Cruzeira, Ronaldo je danas vlasnik i novopečenog španjolskog prvoligaša Real Valladolida. Suradnja Cruzeira i PSV-a bazirat će se na slanju talentiranih mladih igrača u Nizozemsku u čemu će posredovati Heurelho Gomes, još jedan igrački produkt brazilskog kluba koji se etablirao u PSV-u. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.