Ikone Manchestera: Igrači Mourinha bacaju pod bus, a uprava je pokvarena do srži

Foto: Gulliver / Getty Images

VELIKANI Manchester Uniteda su u krizi koja potresa veliki klub bezrezervno stali na stranu ugroženog menadžera Mourinha i žestoko se obrušili na igrače i upravu, koji ga miniraju.

Ince je ogorčen načinom kako igrači miniraju trenera kako bi dobio otkaz, naravno tako šteteći i klubu:

"Oni Mourinha bacaju pod kotače jurećeg autobusa tako što svakog tjedna igraju jadno. I još se izvlače bez posljedica za sve to. Neki od njih žele da Manchester United izgubi kako bi Mourinho dobio otkaz, a oni odjednom čudesno proigrali. Vidjeli smo taj scenarij jako puno puta. 

Nevjerojatno je da su oni sretni zbog toga, kao i da očekuju da Mourinho preuzme svu krivnju. Igrači bi morali shvatiti da su oni odgovorni kako igraju.''

Legendarni Unitedov kapetan Gary Neville također je izravan: "Bijesan sam da je uopće procurilo u medije kako se raspravlja o Mourinhovom otkazu prije nego što se nešto takvo objavi službeno. Način kako klub posljednjih godina donosi ovakve odluke pokvaren je do srži."

Podsjećamo, United je prije otpuštanja Louisa van Gaala i Davida Moyesa, obojice Mourinhovih prethodnika, prvo o tome obavijestio novinare, a zatim trenere. 

Neville je stao na Mourinhovu stranu i što se tiče njegovog najvećeg nezadovoljstva, što mu klub ljetos nije dao da kupi vrhunskog stopera ili čak dva takva igrača za tu poziciju, koja je očito ključni problem momčadi:

"Klub sjajno stoji financijski, tako da otpada razlog kako nema novca. A što se tiče stručne procjene, baš me zanima tko je to u klubu kvalificiran da jednom Mourinhu kaže da Toby Alderweireld, Harry Maguire i Jerome Boateng nisu dovoljno kvalitetni da budu pojačanja!"

Kao i njegov bivši suigrač Ince, Neville je zgrožen ponašanjem igrača u ovoj krizi: "Svlačionica vodi sve što se događa. U ovom klubu rep se igra psom. Poručujem upravi da vrati kontrolu nad događajima u klubu i pokaže liderske kvalitete."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.