LIGE PETICE

Ikona Serie A: Otac mi je donosio rakiju u kamp, Gaddafijevom sinu sam dao jednu bocu

Foto: Getty Images

DARIO HUBNER je nogometno ime koje budi posebne emocije kod nešto starijih pratitelja Serie A.

Najpoznatiji je po tome što je 2002. godine, s 35 godina na leđima i igrajući za Piacenzu, bio najbolji strijelac Serie A uz Davida Trezegeuta s 24 zabijena pogotka. 

Sjajan golgeter

Karijeru je okončao s 300 golova na svom kontu, a uskoro će napuniti 53 godine. Za Quotidiano.net. se prisjetio kako su izgledali njegovi dani slave. 

"Pušio sam najmanje 20-25 cigareta Marlbora dnevno i to nisam uopće skrivao", rekao je Hubner pa dodao:

"Nijedan trener me nikada nije pokušao spriječiti. Jedino što ih je zanimalo je jesam li na terenu napravio ono što treba. Uvijek sam se bavio sportom, to me spasilo... Na kraju ipak jesam prestao pušiti, prošlog svibnja. Sada koristim samo električne cigarete, na paru."

Čovjek poroka

Nisu samo cigarete bile porok Darija Hubnera, bilo je to i piće, volio je piti domaću rakiju. 

"Otac mi je krišom donosio cigarete i domaću rakiju u trening-kamp kada bismo bili smješteni blizu moje kuće u Trstu", rekao je Hubner pa se prisjetio Al-Saadija Gaddafija, sina nekadašnjeg prvog čovjeka Libije i njegova suigrača iz Perugije:

"Jednom prilikom sam Saadiju dao bocu izuzetno jake rakije. Sljedeći dan je kasnio na trening pa sam mislio da mu nije dobro sjela. Ipak, kad je došao na trening, zahvalio mi se i pohvalio rakiju."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.