VRH HNS-A DILA ULAZNICE?

Igrači se pobunili zbog muljaže s ulaznicama, nisu htjeli vrh HNS-a na dočeku!

Index: Hina, Pixsell

POLICIJA je upala u Hrvatski nogometni savez po anonimnoj prijavi protiv Davora Šukera i vrha HNS-a zbog sumnje u dilanje ulaznica za utakmice hrvatske reprezentacije na SP-u u Rusiji. Istovremeno, istragu zbog moguće zlouporabe HNS-ovih ulaznica za SP u Rusiji otvorila je i FIFA.

Riječ je o ulaznicama koje nisu bile za javnu prodaju, već za članove stožera i igrače hrvatske reprezentacije. Prema prijavi koja je stigla u DORH, Davor Šuker igračima hrvatske reprezentacije nije podijelio ulaznice koje im pripadaju, već ih je pustio u prodaju. Riječ je o ukupno 40 ulaznica zbog kojih će vodstvo Saveza i reprezentativci biti ispitani tijekom istrage. FIFA ozbiljno shvaća problem ilegalne prodaje ulaznica i za sada ne daje više informacija o istrazi.

Igrači tražili da se Šuker i članovi IO-a maknu s dočeka 

Kako Index doznaje, tijekom SP-a u Rusiji igrači su protestirali zbog raspodjele ulaznica za utakmice reprezentacije. Bili su ogorčeni na vrh Saveza, bilo je i povišenih tonova. Napetost između igrača i vodstva HNS-a nije se smanjila ni nakon finalne večeri u Moskvi i osvojenog srebra na SP-u. Igrači su zahtijevali odmak od Izvršnog odbora na dočeku u Zagrebu i izbjegli su zajedničku fotografiju. Šukeru i njegovim pobočnicima iz Izvršnog odbora dali su do znanja da za njih nema mjesta u prvom redu tijekom dočeka. Nisu željeli da se rezultat reprezentacije povezuje s likovima iz vrha Saveza. Uz njih je bio samo Davor Šuker i držao se po strani. Najglasniji je bio Modrić, kapetan reprezentacije, a njemu uz rame stajali su Subašić i Ćorluka. Članovi Izvršnog odbora nisu s igračima mogli ući u avion za povratak u Zagreb. 

Stvar je eskalirala do te mjere da je među igračima zaživjela ideja da se u svrhu razvoja nogometa u Hrvatskoj, odreknu svih premija za nastup na SP-u, no samo ako tim novcem ne bude upravljao HNS, već nezavisni fond. Također, razgovaralo se o ideji da se premije igrača spoje s novcem iz Europskih fondova za razvoj infrastrukture u HNL-u.

Igračima je, kako govori naš izvor iz HNS-a, prekipjelo upravo zbog muljaža s ulaznicama na velikim natjecanjima.

HNS je ulaznice u prodaju pustio usred noći. Sve su nestale isti čas 

Podsjetimo, u jedan sat iza ponoći, na dan finala između Hrvatske i Francuske, HNS je u prodaju pustio 1230 ulaznica. Ulaznice puštene u prodaju usred noći rasprodane su za manje od pola sata.

Dan ranije HNS je kazao da neće biti javne prodaje ulaznica za finale jer je kontingent koji je HNS dobio od FIFA-e dostatan samo za članove stožera i igrače, odnosno njihove obitelji. 

Te ulaznice danas su predmet istrage DORH-a jer, prema prijavi, igrači se žale da ulaznice nisu dobili. 

HNS je u prodaju usred noći pustio 1230 ulaznica, a planule su isti čas. Samo su rijetki imali informaciju da će ulaznice u jedan sat ujutro biti dostupne na internetu. 

Sutradan su u HNS-u objasnili da je riječ o ulaznicama koje su primili u zadnji tren jer su od njih odustali navijači drugih reprezentacija. Ulaznica su se prodavale po cijeni od 3300 kuna.

Sedam čartera s navijačima preko agencija krenuli na finale za Moskvu 

Na crnom tržištu ulaznice za finale naplaćivale su se i do 75 tisuća kuna za VIP tretman. Pritisak je bio ogroman, navijači koji su uz reprezentaciju bili u Rusiji od prvog dana, imali su minimalne šanse da dođu do ulaznice za finale.

No za Moskvu je na dan finala sa zagrebačkog aerodroma krenulo čak sedam čartera s navijačima, koji su skupo plaćali aranžmane agencijama koje surađuju s HNS-om. Među njima je bio i čarter s političarima i predsjednicom Kolindom koja je kazala kako je sama platila put. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.