Igrač s amputiranom šakom dobio priliku u najjačoj ligi na svijetu

Foto: Twitter

ONO ČEMU se nadala čitava Amerika se na draftu NFL-a i dogodilo. Shaqueema Griffina (22), nevjerojatnog dečka s Floride koji je uoči drafta oduševio na testiranjima, kao 141. pick odabrali su Seattle Seahawksi.

Griffinu su amputirali šaku kad je imao četiri godine, ali to ga nije spriječilo da se u životu bavi sportom u kojem su ruke dosta bitne - američkom nogometu. Griffin je na "combineu" uoči drafta postavio najbrže vrijeme na 40 metara za jednog linebackera od 2003. godine, a to je mjerenje koje se u NFL-u izrazito cijeni.

Shaqueem je bio ukupno deveti najbrži igrač na testiranjima, a 2016. godine je proglašen za najboljeg obrambenog igrača sveučilišne američke konferencije. Nadajući se da će ga netko možda odabrati prvog dana drafta, Griffin je došao u publiku, ali se razočarao. Morao je čekati sve do trećeg dana. Draft je pratio u krugu obitelji, a sretnu vijest doznao gledajući televiziju.

Da stvar bude bolja, Shaqueem će igrati u Seahawksima u kojima igra njegov stariji brat Shaquill.

"Ovo je doslovno kao san. Kao da sam zamišljao neke stvari i one su se počele zaista događati. Ne mogu vam opisati kako se osjećam, a ništa bolje se nije moglo dogoditi od toga da igram s bratom u istoj momčadi", rekao je oduševljeni Griffin.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.