Igrač koji je započeo protest protiv Trumpa klečanjem na himnu tuži cijeli NFL

Foto: Getty Images/Guliver Image

KAD JE prije više od godinu dana kleknuo za vrijeme intoniranja američke himne na predsezonskoj utakmici NFL-a, tadašnji quarterback San Francisca Colin Kaepernick (29) nije vjerojatno ni sanjao kakvu lavinu reakcija će njegov protest protiv policijske brutalnosti izazvati.

Danas, 14 mjeseci kasnije, Kaepernick je bez posla, iako su se njegovu protestu pridružile stotine igrača, gotovo svi klubovi pa čak i vlasnici klubova koji su financirali predsjedničku kampanju Donalda Trumpa.

Kaepernicka uoči početka ove sezone nitko nije htio uzeti jer bi to "bilo nezgodno", rosteri su popunjeni boljim ili lošijim igračima. No, svi znaju da ga nitko nije želio jer bi njegovo dovođenje izazvalo podijeljene reakcije među ionako, po ovom pitanju, podijeljenim navijačima u NFL-u.

Stoga je Colin Kaepernick odlučio tužiti NFL, a mogao bi dobiti i do 30 milijuna dolara odštete.

"Liga se ne bi smjela na ovaj način udruživati protiv čovjeka i svojeg zaposlenika koji je samo izražavao svoje mišljenje. Moj klijent je kontaktirao baš svaku franšizu u potrazi za poslom i svi su ga odbili", rekao je Kaepernickov odvjetnik Mark Geragos.

On će morati dokazati da su se najmanje dvije momčadi ili jedna momčad i vodstvo NFL-a udružili i "minirali" mu potencijalno zaposlenje. Morat će podastrijeti dokaze da se to dogodilo u zadnjih 90 dana, no dokazi ne mogu biti e-mailovi ili drugi oblici komunikacije. Nadalje, dokazi ne mogu biti ni javno kritiziranje igrača od strane pojedinih klubova, čega je bilo, kao ni činjenica da je neka momčad zaposlila statistički lošijeg quarterbacka.

Uspije li u svemu tome, Kaepernick će dobiti iznos prosječnih plaća svih igrača koji su ove sezone potpisali ugovore s novim klubovima kao slobodni igrači, status u kojem se trenutačno nalazi i sam Kaepernick.

Od velike većine zamjenskih i prvih quarterbackova koji su ove sezone potpisali ugovore s novim klubovima, Colin je statistički znatno bolji igrač.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.